2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Külföld

Varsó elemzi az Európai Bíróság döntését

Az Európai Bíróság elrendelte a lengyel legfelsőbb bírósági törvény végrehajtásának felfüggesztését. A luxembourgi testület egyúttal előírta, hogy helyezzék vissza ideiglenesen azokat a bírákat, akiket érintett a kényszernyugdíjazás.

Az Európai Bizottság szeptember végén utalta az uniós bíróság elé a korábban megindított kötelezettségszegési eljárást. A vitatott lengyel igazságügyi reform 65 évre csökkentette a legfelsőbb bíróság tagjaira vonatkozó nyugdíjkorhatárt. A lengyel kormány egyelőre elemzi az Európai Bíróság ítéletét.

A varsói kormány elemzi az Európai Bíróság döntését – közölte pénteken Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, aki megerősítette: Varsóba már megérkezett a bírósági döntés. „Biztosan elemezni fogjuk, és aztán állást foglalunk” – mondta.

A fejleményekre reagált Beata Mazurek, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság szóvivője is. „Lengyelország az Európai Unió tagja, és a hatályos uniós joggal összhangban lép majd” – írta a Twitter közösségi honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!