2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Választási lázban ég az Egyesült Államok

Lassan a célegyenesbe fordul az amerikai választási kampány. Donald Trump elnök továbbra is nagygyűléseken mond beszédet. Ezzel szemben kihívója, Joe Biden kerüli a nagy nyilvánosságot. A demokrata politikusra közben a hatalommal való visszaélés vádja vetült.

  • Választási lázban ég az Egyesült Államok

Alig több mint két hét múlva, november 3-án szavaznak, és kiderül ki nyeri a Fehér Házért folytatott küzdelmet. Donald Trump legutóbb olyan billegő- vagy csatatérállamban is nagygyűléseket tartott, mint Michigan és Wisconsin. Utóbbiban a legfrissebb közvélemény kutatások szerint 7 százalékkal vezet demokrata kihívója, Joe Biden. Donald Trump 2016-ban mindössze 0,8 százalékkal verte meg Hillary Clintont.

Donald Trump népszerűsége a járvány előtt töretlen volt Wisconsinban, miután a többi között rekord alacsonyra szorította vissza a munkanélküliséget.

Az elnök beszédében elmondta: egyre több bizonyíték tanúsítja, hogy demokrata kihívója nem tisztességes. Trump a napokban azt is mondta:

Joe Biden győzelme esetén akár el is hagyná az országot.

Joe Biden neve felmerült a fia, Hunter Biden ukrajnai zavaros üzleteivel kapcsolatban is. A nyilvánosságra került e-mailekből az látszik, hogy

nem igazak Joe Biden korábbi állításai, miszerint soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről.

Sőt egy videó is előkerült, amelyben Joe Biden maga mondja el, hogy

évekkel korábban hatalmával visszaélve zsarolta meg az ukrán kormányt.

A zsarolás célja pedig az volt, hogy eltussolja annak az ukrán energetikai cégnek a korrupciós ügyeit, amelyben fia igazgatósági tag volt.

USA 2020

A Hír Televízió sem marad le az amerikai elnökválasztási kampányról. Hétfőtől minden hétköznap élőben számolunk be a legfrissebb amerikai kampányeseményekről!

USA 2020 a 22 órai Híradóban, a HírTV műsorán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!