2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Ursula von der Leyen hamarosan bejelentheti újraindulását az EB vezetéséért

A hírek szerint Ursula von der Leyen megpróbálkozik a folytatással az Európai Bizottság élén. A Politico németországi értesülései szerint a magyarellenes politikus február 19-én Berlinben jelentheti majd be, hogy ismét megpályázza a kvázi az EU kormányaként is emlegetett testület vezetését.

  • Ursula von der Leyen hamarosan bejelentheti újraindulását az EB vezetéséért

Február 19-én ülnek össze Von der Leyen pártjának, a CDU-nak a vezetői a német fővárosban, s a brüsszeli lap névtelen forrásai szerint ez kiváló alkalom lesz a bejelentésre - írta meg a Mandiner.

Ismeretes, a legutóbbi, 2019-es EP-választás után nagy viták voltak az EB tisztségeinek elosztása körül, az úgynevezett csúcsjelölt, a szintén néppárti Manfred Weber (azóta az EPP elnöke) azonban „elhasalt” a francia-magyar ellenálláson, így lett végül kvázi kompromisszumos befutó a volt német hadügyminiszter. 

A szerdai, a magyar uniós források egy részének feloldásáról szóló vitában a bizottsági vezető alighanem a balliberális, Orbán-ellenes tábornak tett gesztust, amikor egyértelmű, korábban letagadott feltételeket támasztott a további folyósítás tekintetében. Ez azért fontos, mert az EB elnökét majd az EP választja meg, aminek az összetétele aligha egyezik majd a mostanival, ám átfedések bizonyosan lesznek - derül ki a Mandiner cikkéből.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!