2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Ukrán parancsnok: pár nap alatt csaknem harminc orosz katona került hadifogságba

Az elmúlt három nap során az ukrán erők csaknem harminc orosz katonát fogtak el a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) - közölte Olekszandr Tarnavszkij, a térségben szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka kedden a Telegramon.

  • Ukrán parancsnok: pár nap alatt csaknem harminc orosz katona került hadifogságba

A parancsnok hozzátette, hétfőn az orosz hadsereg légicsapást nem hajtott végre a szektorhoz tartozó területek ellen, de a térségre az oroszok öt rakétacsapást mértek, és 452-szer lőtték az ukrán erőket rakéta-sorozatvetőkkel, továbbá 37 katonai összecsapás volt a szemben álló csapatok között. Tarnavszkij hangsúlyoza, hogy az ukrán katonák rendületlenül tartják a védelmet, és bizonyos irányokban aktív műveleteket hajtanak végre. "Az elmúlt 24 órában 375 orosz katonát és 21 katonai felszerelést semmisítettek meg, beleértve két harckocsit, öt páncélozott harcjárművet, egy tüzérségi rendszert és kilenc drónt" - fejtette ki a parancsnok.

Az ukrán különleges erők sajtószolgálata arról számolt be a Telegramon, hogy csapataik megsemmisítettek egy orosz TOSZ-1A "Szolncepjok" nehézlángszóró- és termobárikus rakéta-sorozatvetőt a déli országrészben.

Szerhij Tyurin, a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy a hétfői masszív orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma háromra nőtt a régióban. Hozzátette, hogy a mentést végzők befejezték a romok eltakarítását. Az ország többi részéből nem jelentettek halálos áldozatokat a hétfői rakétatámadást követően.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz erők keddre virradó éjjel nehéztüzérséggel ágyúzták a régióban lévő Marhanec várost. Károk keletkeztek egy ötszintes lakóépületben, de senki sem sérült meg.

Az ukrán vezérkar keddi helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg megközelítette a 366 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett öt orosz harckocsit és hat tüzérségi rendszert.

Fotó: EYEPRESS NEWS EYEPRESS VIA AFP

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Durva magyarellenes fenyegetések Kárpátalján + videó

Durva magyarellenes fenyegetések Kárpátalján + videó

Sok kárpátaljai lakos magyarellenes, uszító üzeneteket kapott a telefonjára olyan szövegekkel, hogy „késhegyre a magyarokkal”, „a magyarok Ukrajna ellenségei” - számolt be a Dunda György, a HírTV ungvári tudósítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!