2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

Az ISW gondolatkísérlete alapján Magyarország is bajba kerülhet, ha az oroszok legyőzik Ukrajnát.

  • Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

A washingtoni Instutite for the Study of War agytröszt arról ír legújabb elemzése szerint, hogy az oroszok győzelmét eredményezheti az amerikai segítségnyújtás késleltetése, ami végső soron Magyarországot is veszélybe sodorhatja. Hozzáteszik: a gyors segítség még mentheti a helyzetet.

Jelentés: Ukrajna nem lesz képes tartani a vonalakat

A jelentés leszögezi: Ukrajna képtelen fenntartani jelenlegi védelmi vonalait azonnali amerikai támogatás nélkül, főként a légvédelem és tüzérség hiányosságai miatt, hiszen ukrán légvédelem hiányában az ukrán egységek védtelenekké válnak az orosz légierővel szemben. Hangsúlyozzák: az oroszok a siklóbombákra támaszkodva átfogalmazta a stratégiáját, több ezer robbanóeszközt szórva le a védelmi állásokra.

A szakértők szerint ráadásul az ukrán tüzérség nélkül az orosz páncélos oszlopok jelentős veszteségeket nélkül nyomulhatnak előre, ami már érezhető is: több mint 360 négyzetkilométer terület foglaltak el pluszban.

Az ISW szerint két út áll Amerika előtt: azonnal újraindítja a katonai segítségnyújtást Ukrajnának, vagy hagyja, hogy Oroszország legyőzze Ukrajnát. A második esetben az oroszok a NATO-határokig, azaz Magyarországig is előrenyomulhatnak, írják, ami jelentős növelné a NATO elleni orosz támadás kockázatát az Északi-tengertől a Fekete-tengerig és állandó nyomás nehezedne Lengyelországra, Magyarországra és Romániára.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!