2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Újraválasztották Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének

Újabb négy évig Pásztor István lesz a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke – így döntött a párt a kishegyesi tisztújító közgyűlésén. A politikust 2007 óta ötödik alkalommal választották meg a párt élére. A tisztújítón a 336 jelenlevő küldött közül 334-en szavaztak, közülük 330-an támogatták a VMSZ eddigi elnökét. Az elnök mellett a küldöttek megválasztották a tanácsot is.

  • Újraválasztották Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének

– Arra készülünk, hogy az előttünk levő négy évet is talpon végigvigyük, és hogy a párt és a közösség is legalább olyan kondícióban maradjon és legyen, mint most van – hangzott el a VMSZ tisztújító közgyűlését követő sajtótájékoztatón. – Ez nem lesz egyszerű, mert azt gondolom, hogy ma sokkal összetettebb a világ, sokkal több veszély fenyeget sokkal több oldalról, mint az elmúlt 16 évben bármikor – mondta Pásztor István.

– Továbbra is az az alapvető feladatunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a Vajdaságban élő minden magyar identitásában megmaradva és megerősödve boldogulni tudjon a szülőföldjén – hangsúlyozta a VMSZ elnöke, aki szerint ehhez a szülőföldnek is változnia kell.

– A szülőföldnek vonzóbbá, elfogadhatóbbá, vállalhatóbbá kell válnia. A szülőföld meg kell, hogy változzon. Az utóbbi napok, hetek, hónapok, évek azt bizonyítják, hogy rengeteg korrigálnivaló van a szerb társadalomban – mondta a politikus.

Pásztor István úgy fogalmazott, hogy erőteljes lépést kell tenni annak érdekében, hogy az ország, a lakosság kilépjen a valóságshowk világából, és belépjen a realitások világába.

– A VMSZ továbbra is arra törekszik, hogy önállóan indulva a választásokon széles körű legitimitás birtokába jusson, és abból a pozícióból építsen partnerkapcsolatot azokkal, akik elfogadják, illetve akiknek a programjait a VMSZ el tudja fogadni – magyarázta az elnök, aki szerint pártja politikailag érett, felkészült, olyan tapasztalatnak, olyan fölgyülemlett tudásnak van a birtokában, amely képessé teszi arra, hogy a rá váró feladatokkal meg tudjon birkózni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!