2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Újra megugrott a fertőzések száma

Hír TV

2020. július 3., péntek 17:26

Egy nap alatt 10 ezer új fertőzött Floridában. Az Egyesült Államok 50 tagállamából 37-ben ismét drasztikusan emelkedik a megbetegedések száma. Nemcsak az USA-ban hanem Izraelben, Romániában és Szerbiában is sok fertőzöttet regisztráltak. Belgrádban ezért rendkívüli helyzetet vezetnek be. Világszerte eddig csaknem 11 millió ember kapta már el koronavírust.

Nem törődnek a járvány elleni előírásokra a rasszizmus elleni floridai tüntetők. Nem tartották be a kötelező távolságtartást és többségük maszkot sem viselt.

A szakértők már korábban többször felhívták arra a figyelmet, hogy a vírus által leginkább sújtott országban a felelőtlen tiltakozók miatt gyorsabban terjedhet a járvány.

Floridában egyetlen nap alatt tízezer ember kapta el a vírust. Ennyi új, bizonyított fertőzést Európa egyetlen országából sem jelentettek a járvány csúcsidőszakában. A negatív rekord után a kormányzó bejelentette, hogy több strandot és bárt is bezárnak a látogatók előtt.

Texasban sem jobb a helyzet. Ott 24 óra alatt 8 ezer új esetet diagnosztizáltak.

Georgiában is megdőlt a napi rekord: 3500-al bővült a koronavírusos fertőzöttek listájára.

A súlyosbodó helyzet miatt több államban felmerült a július 4-ei függetlenség napi ünnepi rendezvények elhalasztása is. Az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb megbetegedést. Már csaknem 2,9 millióan kapták el a fertőzést.

Nemcsak az USA-ban hanem Izraelben is megugrott a fertőzöttek száma. A zsidó államban ezért ismét szigorítottak a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon. Az imaházakban például 20 főre csökkentették az engedélyezett maximális létszámot.

Egyre gyorsabban terjed a járvány Romániában: az utóbbi 24 órában 450-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekedés június elején, a rendkívüli állapot fokozatos feloldása nyomán kezdett ismét erősödni, azóta pedig megduplázódott.

Rendkívüli helyzetet vezetnek be Belgrádban a koronavírus miatt. Ennek értelmében a zárt térben megtartott rendezvényeken maximum 100 fő vehet részt, az éttermek, kávézók és szórakozóhelyek pedig csak este 11-ig tarthatnak nyitva.

Világszerte eddig csaknem 11 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban.

Hír TV