2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Külföld

Újra kitörhet az új-zélandi vulkán

Továbbra is aktív a hétfőn kitört új-zélandi vulkán. A szárazföldtől mintegy 50 kilométerre található tűzhányó legkevesebb hat ember halálát okozta, további 25 ember állapota válságos. Nyolc embert továbbra is keresnek, de a mentési munkálatokat fel kellett függeszteni a növekvő szeizmikus aktivitás miatt.

  • Újra kitörhet az új-zélandi vulkán

Továbbra is füstölög a fehér-szigeteki tűzhányó. A hétfői kitörés idején 47 ember tartózkodott a népszerű Új-Zélandi turistacélpontnak számító vulkánszigeten, közülük harminc embert sikerült élve kimenteni, 25-en azonban kritikus állapotban vannak, sokaknak testük több mint felén keletkeztek égési sérüléseket, ami egyelőre még az azonosításukat is megnehezíti.

„Az elszenvedett égési sérüléseket súlyosbítja a kitörés következtében a levegőbe jutott gázok és vegyi anyagok által okozott sérülések. Emiatt sokkal gyorsabb műtéti beavatkozásokra volt szükség. A műtétet végző orvosok versenyt futottak az idővel. A legtöbb sérült számára a gyógyulás hosszú hónapokat fog igénybe venni”

– mondta az új-zélandi kórház tiszti főorvosa, Dr. Peter Watson.

A szigeten rekedt nyolc személy valószínűleg életét vesztette, holttestüket azonban egyelőre nem tudják hazaszállítani, szerda hajnalban ugyanis a mérések a szeizmikus aktivitás megnövekedését jelezték a szigeten, így félő, hogy a következő 24 órában a tűzhányó ismét kitör.

„Jelenleg nagyon bizonytalanok a körülmények odakint. 24 órás előrejelzéseket készítünk, amik a hétfőihez hasonló esetleges újabb kitörésre vonatkoznak. A mutatók szerint ennél nagyobb mértékű kitörés valószínűtlen, de rövidtávon az látjuk, hogy nagyon bizonytalan a helyzet.”

– tájékoztatott Graham Leonard tudós, az új-zélandi GNS Science kutatóintézet tudósa.

A hatóságok biztosították a hozzátartozókat arról, hogy mielőbb visszatérnek a szigetre az eltűntként nyilvántartott nyolc személyért, ám az újabb rezgések, a vulkánt borító savas hamu, valamint a mérgező gázok miatt ezzel várni kell, mert jelenleg túl nagy a veszélye a további személyi sérülésnek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!