2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Újra kettészakad Írország?

Az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépését (Brexit) követő átmeneti időszak meghosszabbítása nem alternatívája annak a tervnek, amelynek értelmében London esetlegesen megállapodás nélküli kilépése után sem lesz "kemény határ" Írország és Észak-Írország között - idézte az ír külügyminisztert hétfőn a The Irish Times című napilap.

  • Újra kettészakad Írország?

Nem lesz kilépési megállapodás a szigorú határőrizeti szabályok visszaállításával - idézte a lap Simon Conveneyt, akit arról kérdeztek, mi a véleménye Dominic Raab brit Brexit-miniszter azon vasárnapi kijelentéséről, hogy az átmeneti időszak meghosszabbítása alternatívája lehetne a kemény határok visszaállításának.

Raab vasárnap kijelentette, hogy egy olyan feltétel kiterjesztésén gondolkodik, amely megoldja a szigorú határőrizet visszaállításának elkerülésével kapcsolatos kérdést, tehát ez mint lehetőség megszűnik.

Az Ír Köztársaság és Észak-Írország határának majdani ellenőrzése a Brexit-tárgyalások sarkalatos pontja, amelyre mindmáig nem sikerült megoldást találni. A Brexit után ez a 499 kilométeres határ az Egyesült Királyság és az EU egyetlen szárazföldi vámhatárává válik, mivel London ki akar lépni az EU vámuniójából és az egységes piacból is. Ha viszont újra szigorúan ellenőrzött határ emelkedik Észak-Írország és Írország közé, az felboríthatja a több évtizedes fegyveres konfliktusnak véget vető, 1998-as nagypénteki megállapodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!