2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Újra kancellár lehet Sebastian Kurz

Hír TV

2019. szeptember 26., csütörtök 15:20

Alig fél év kihagyás után újra kancellár lehet Sebastian Kurz. Ausztriában vasárnap tartanak előrehozott parlamenti választásokat, és a felmérések szerint egyértelmű a győzelme. Emellett az is valószínű, hogy a jobbközép politikus korábbi koalíciós partnerével, a határozottan bevándorlásellenes Szabadságpárttal alakít majd kormányt.

A koalíciós Szabadságpárt elnökének botránya miatt májusban inkább lemondott tisztségéről, de népszerűsége azóta is töretlen. Sőt, megerősödve tudott kikerülni a közvetlenül az európai parlamenti választások előtt kirobbant, Ibiza-gate néven emlegetett esetből.

Ráadásul a Szabadságpárt is ott tart, ahol két évvel ezelőtt, az első Sebastian Kurz vezette kormány megalakulásakor, vagyis a felmérések szerint a harmadik helyen áll, de jó eséllyel második is lehet a választásokon. A két párt népszerűségét annak is köszönheti, hogy elutasítják az ellenőrizetlen migrációt.

Sebastian Kurz ez ügyben már az új Európai Bizottságot is megszólította. Szerinte ugyanis különösen fontos, hogy az Európai Unió végre tisztességesen védje a külső határait, és végleg megállítsa az illegális bevándorlást.

 

 

Hír TV