2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évnyitó beszéde

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Újra kancellár lehet Sebastian Kurz

Alig fél év kihagyás után újra kancellár lehet Sebastian Kurz. Ausztriában vasárnap tartanak előrehozott parlamenti választásokat, és a felmérések szerint egyértelmű a győzelme. Emellett az is valószínű, hogy a jobbközép politikus korábbi koalíciós partnerével, a határozottan bevándorlásellenes Szabadságpárttal alakít majd kormányt.

  • Újra kancellár lehet Sebastian Kurz

A koalíciós Szabadságpárt elnökének botránya miatt májusban inkább lemondott tisztségéről, de népszerűsége azóta is töretlen. Sőt, megerősödve tudott kikerülni a közvetlenül az európai parlamenti választások előtt kirobbant, Ibiza-gate néven emlegetett esetből.

Ráadásul a Szabadságpárt is ott tart, ahol két évvel ezelőtt, az első Sebastian Kurz vezette kormány megalakulásakor, vagyis a felmérések szerint a harmadik helyen áll, de jó eséllyel második is lehet a választásokon. A két párt népszerűségét annak is köszönheti, hogy elutasítják az ellenőrizetlen migrációt.

Sebastian Kurz ez ügyben már az új Európai Bizottságot is megszólította. Szerinte ugyanis különösen fontos, hogy az Európai Unió végre tisztességesen védje a külső határait, és végleg megállítsa az illegális bevándorlást.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!