2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Újra kancellár lehet Sebastian Kurz

Alig fél év kihagyás után újra kancellár lehet Sebastian Kurz. Ausztriában vasárnap tartanak előrehozott parlamenti választásokat, és a felmérések szerint egyértelmű a győzelme. Emellett az is valószínű, hogy a jobbközép politikus korábbi koalíciós partnerével, a határozottan bevándorlásellenes Szabadságpárttal alakít majd kormányt.

  • Újra kancellár lehet Sebastian Kurz

A koalíciós Szabadságpárt elnökének botránya miatt májusban inkább lemondott tisztségéről, de népszerűsége azóta is töretlen. Sőt, megerősödve tudott kikerülni a közvetlenül az európai parlamenti választások előtt kirobbant, Ibiza-gate néven emlegetett esetből.

Ráadásul a Szabadságpárt is ott tart, ahol két évvel ezelőtt, az első Sebastian Kurz vezette kormány megalakulásakor, vagyis a felmérések szerint a harmadik helyen áll, de jó eséllyel második is lehet a választásokon. A két párt népszerűségét annak is köszönheti, hogy elutasítják az ellenőrizetlen migrációt.

Sebastian Kurz ez ügyben már az új Európai Bizottságot is megszólította. Szerinte ugyanis különösen fontos, hogy az Európai Unió végre tisztességesen védje a külső határait, és végleg megállítsa az illegális bevándorlást.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!