2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Európai vezetőkkel ül asztalhoz Theresa May

Európai vezetőkkel tárgyal a brit miniszterelnök a Brexit-megállapodásról szóló parlamenti szavazás elhalasztása után. Theresa May ma az Európai Bizottság, majd az Európai Tanács elnökével találkozik, de tárgyal a német kancellárral és a holland miniszterelnökkel is. A brit kormányfő tegnap jelentette be, hogy a tervezett alsóházi szavazást azért halasztják el, mert a javaslat-csomagot a képviselők többsége elutasította volna.

  • Európai vezetőkkel ül asztalhoz Theresa May

Ez a férfi már több mint 1 éve áll a londoni parlament épülete előtt a Brexit elleni tiltakozásképp, Steve Bray nem akar kilépni az Európai Unióból, és ezt a véleményét igyekszik a lehető legtöbb képviselő tudtára adni.

Szeretném, hogy az emberek lássanak kicsit távolabb is. Nem mindenki éri el az internetet, és szeretném, ha a falvasban, vidéki városokban élők is lássák azt az összevisszaságot, amiben vagyunk. Nem kell, hogy kilépjünk, még megállíthatjuk a brexitet, és minél többen emeljük fel a hangunkat ennek érdekében, annál több esélye lesz annak, hogy megállítjuk a folyamatot– mondja Steve Bray brexitellenes aktivista.

A parlamentben is többségben vannak azok, akik nem akarnak kilépni az EU-ból, vagy legalábbis nem azokkal a feltételekkel, amelyeket a miniszterelnök állított össze. Theresa May ezt átlátta, és hogy időt nyerjen, elhalasztotta a javaslatcsomagról kedd estére tervezett alsóházi szavazást - ezzel azonban ismét elégedetlenséget váltott ki, mind a kilépők, mind a maradók táborában.

Szerintem a miniszterelnök megijedt. Tudja, hogy veszíteni fog, és az, hogy ezt el is ismeri, nagyon veszélyes, mert az óra ketyeg, és egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megegyezés nélkül fogunk kilépni. Nagy felelőtlenség volt elhalasztani a szavazást– véli Kate Gott maradáspárti képviselő. A legtöbben úgy gondolják, hogy a May-javaslat bukása egyben a miniszterelnök bukása is lehetne.

Ez egy nagyon gyenge színjáték. Most már be kéne fejezni, azt ígérte, hogy végigcsinálja, és most megint visszakozik. Én most már azt szeretném, hogy szavazzanak, szeretném látni, ahogy veszít, lemond, és a Konzervatív Párt új vezetőt választ– mondja egy Diane névre hallgató Brexitpárti tüntető. 

May inkább úgy döntött, Brüsszellel próbál meg időt nyerni, és a csütörtökön kezdődő uniós csúcs előtt megpróbál további biztosítékokat nyerni az EU vezetőitől. Az Európai Tanács vezetője azonban Twitter-oldalán már világossá tette: további alkunak nincs helye.

Csütörtökökre hívtam össze a brexitről szóló Európai Tanács-ülést. Nem fogjuk újratárgyalni a megállapodást, beleértve a határkérdést. De készek vagyunk megvitatni, hogy hogyan könnyítsük meg a brit ratifikálást. Ahogy fogy az idő, kezdünk felkészülni egy megállapodás nélküli kilépésre is

Theresa May a csütörtöki csúcstalálkozó előtt még megbeszélést folytat az Európai Bizottság elnökével, a német kancellárral és a holland miniszterelnökkel is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt - közölte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!