2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Újabb véleménycikkben emelt szót Soros György a magyar és a lengyel vétó ellen

Soros György friss véleménycikkében örökkötvények kibocsátására sarkallja az uniós államokat, s azt kéri tőlük, hogy megerősített együttműködés formájában, a magyarokat és lengyeleket kihagyva lépjenek a költségvetési patthelyzetben.

A magyar származású spekuláns rövid időn belül a Project Syndicate-en megjelentetett második véleménycikkében emelt szót a magyar és a lengyel vétó ellen. Mint azt most javasolja, az EU tagállamainak megerősített együttműködés formájában kellene elfogadniuk az EU járványügyi mentőalapját, majd örökös kötvények kibocsátásával finanszírozhatnák a hitelfelvételt.

A lisszaboni szerződés vezette be a módszert, eredetileg az eurózóna mélyebb integrációjának céljából, ám erre sosem használták ezt az együttműködési formát

– írja friss cikkében Soros, aki szerint a lejárat nélküli örökkötvények előnye, hogy a tőkét soha nem kell visszafizetni, csak az évente esedékes kamatot kell előteremteni.

A magyar miniszterelnök neve is előkerül az írásban. – Orbán Viktor amiatt aggódik, hogy az új jogállami feltételrendszer a gyakorlatban korlátozza majd a személye köré fonódó, illetve rendszerszintű politikai korrupciót. Olyannyira aggódik, hogy megállapodást kötött Varsóval, és magával rántja a lengyeleket is.

Amennyiben egyetlen tagállam dönt a kötvények kibocsátásáról, megteremti a lehetőségét annak, hogy később akár a többi tagállam követhesse

– húzza alá a spekuláns, hozzátéve:

a Hollandia vezette fukar négyes országcsoport is vonzónak találhatja az ötletet, hiszen azzal pénzt is spórolhatnak.

Soros úgy zárja írását: csodálatos szolidaritási gesztusnak tartaná, ha az örökkötvényeket piacra dobó államok együtt nyújtanának garanciát Olaszországnak. – Ha az unió megerősödik, a saját nevében is megjelenhet a piacon ilyen értékpapírokkal – fogalmaz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tojással dobták meg a francia elnököt

Közvéleménykutatások szerint az elnök munkásságával az állampolgárok mindössze 38 százaléka elégedett. 2021. szeptember 28.

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea. A lövedék a Japán-tengerbe csapódott. 2021. szeptember 28.

Meghaladta a 4,7 milliót az elhunytak száma

Világszerte meghaladta a 4,7 milliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, mert a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gyors újraindítást - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán.

Megkapta Biden a harmadik oltást

Az amerikai TV társaságok kamerái előtt vette fel a harmadik, koronavírus elleni vakcinát az amerikai Egyesült Államok elnöke.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!