2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Külföld

Újabb véleménycikkben emelt szót Soros György a magyar és a lengyel vétó ellen

Soros György friss véleménycikkében örökkötvények kibocsátására sarkallja az uniós államokat, s azt kéri tőlük, hogy megerősített együttműködés formájában, a magyarokat és lengyeleket kihagyva lépjenek a költségvetési patthelyzetben.

  • Újabb véleménycikkben emelt szót Soros György a magyar és a lengyel vétó ellen

A magyar származású spekuláns rövid időn belül a Project Syndicate-en megjelentetett második véleménycikkében emelt szót a magyar és a lengyel vétó ellen. Mint azt most javasolja, az EU tagállamainak megerősített együttműködés formájában kellene elfogadniuk az EU járványügyi mentőalapját, majd örökös kötvények kibocsátásával finanszírozhatnák a hitelfelvételt.

A lisszaboni szerződés vezette be a módszert, eredetileg az eurózóna mélyebb integrációjának céljából, ám erre sosem használták ezt az együttműködési formát

– írja friss cikkében Soros, aki szerint a lejárat nélküli örökkötvények előnye, hogy a tőkét soha nem kell visszafizetni, csak az évente esedékes kamatot kell előteremteni.

A magyar miniszterelnök neve is előkerül az írásban. – Orbán Viktor amiatt aggódik, hogy az új jogállami feltételrendszer a gyakorlatban korlátozza majd a személye köré fonódó, illetve rendszerszintű politikai korrupciót. Olyannyira aggódik, hogy megállapodást kötött Varsóval, és magával rántja a lengyeleket is.

Amennyiben egyetlen tagállam dönt a kötvények kibocsátásáról, megteremti a lehetőségét annak, hogy később akár a többi tagállam követhesse

– húzza alá a spekuláns, hozzátéve:

a Hollandia vezette fukar négyes országcsoport is vonzónak találhatja az ötletet, hiszen azzal pénzt is spórolhatnak.

Soros úgy zárja írását: csodálatos szolidaritási gesztusnak tartaná, ha az örökkötvényeket piacra dobó államok együtt nyújtanának garanciát Olaszországnak. – Ha az unió megerősödik, a saját nevében is megjelenhet a piacon ilyen értékpapírokkal – fogalmaz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőlánc a pedagógusokért

Élőlánc a pedagógusokért

Jáger Laura a Döbrentei térről, Rizmayer Mihály a Keleti pályudvarról, Velkovics Vilmos Budapest belvárosából tudósított.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!