2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Újabb véleménycikkben emelt szót Soros György a magyar és a lengyel vétó ellen

Soros György friss véleménycikkében örökkötvények kibocsátására sarkallja az uniós államokat, s azt kéri tőlük, hogy megerősített együttműködés formájában, a magyarokat és lengyeleket kihagyva lépjenek a költségvetési patthelyzetben.

  • Újabb véleménycikkben emelt szót Soros György a magyar és a lengyel vétó ellen

A magyar származású spekuláns rövid időn belül a Project Syndicate-en megjelentetett második véleménycikkében emelt szót a magyar és a lengyel vétó ellen. Mint azt most javasolja, az EU tagállamainak megerősített együttműködés formájában kellene elfogadniuk az EU járványügyi mentőalapját, majd örökös kötvények kibocsátásával finanszírozhatnák a hitelfelvételt.

A lisszaboni szerződés vezette be a módszert, eredetileg az eurózóna mélyebb integrációjának céljából, ám erre sosem használták ezt az együttműködési formát

– írja friss cikkében Soros, aki szerint a lejárat nélküli örökkötvények előnye, hogy a tőkét soha nem kell visszafizetni, csak az évente esedékes kamatot kell előteremteni.

A magyar miniszterelnök neve is előkerül az írásban. – Orbán Viktor amiatt aggódik, hogy az új jogállami feltételrendszer a gyakorlatban korlátozza majd a személye köré fonódó, illetve rendszerszintű politikai korrupciót. Olyannyira aggódik, hogy megállapodást kötött Varsóval, és magával rántja a lengyeleket is.

Amennyiben egyetlen tagállam dönt a kötvények kibocsátásáról, megteremti a lehetőségét annak, hogy később akár a többi tagállam követhesse

– húzza alá a spekuláns, hozzátéve:

a Hollandia vezette fukar négyes országcsoport is vonzónak találhatja az ötletet, hiszen azzal pénzt is spórolhatnak.

Soros úgy zárja írását: csodálatos szolidaritási gesztusnak tartaná, ha az örökkötvényeket piacra dobó államok együtt nyújtanának garanciát Olaszországnak. – Ha az unió megerősödik, a saját nevében is megjelenhet a piacon ilyen értékpapírokkal – fogalmaz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke most a szurkolók körében fotóztatja magát, azt mutatva, hogy ő nem a VIP-páholyok világában érzi jól magát. A valóság azonban az, hogy Magyar korábbi életét VIP-páholyokban és az annál is drágább skyboxokban töltötte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!