2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Újabb tüntetések Amerika-szerte

Ismét több amerikai városban tüntettek a rendőri túlkapások ellen. A megmozdulások sok helyen kisebb zavargásokba torkolltak. A baloldali Fekete Életek Számítanak mozgalom hívei a tilalom ellenére Louisville-ben is utcára vonultak, mert márciusban három egyenruhás önvédelemből megölt egy afroamerikai nőt.

  • Újabb tüntetések Amerika-szerte

Egyre több civilt félemlítenek meg és bántalmaznak a baloldali Fekete Életek Számítanak mozgalom szimpatizánsai az Egyesült Államokban.

A faji megkülönböztetés és a rendőri túlkapások ellen tüntetők legutóbb Los Angeles-ben üldöztek, majd tartóztattak fel egy autóst, akit többször is megütöttek.

Bár a sofőrnek sikerült elmenekülnie, a rendőrök mégis előállították a fehér férfit, támadóival szemben azonban nem intézkedtek a hatóságok.

Nem a kaliforniai nagyváros az egyetlen település, ahol utcára vonultak az emberek. New Yorkban, Philadelphiában, Seattle-ben, Portlandben, Atlantában és Washingtonban szintén megmozdulásokat tartottak.

A Soros György amerikai tőzsdespekuláns szervezetei által is támogatott BLM-csoportok tüntetései több helyen zavargásokba torkolltak. Az erőszakos tiltakozókat a rohamrendőröknek kellett megfékezniük.

Louisville-ben is nagyszabású akciót szerveztek, annak ellenére, hogy a település polgármestere kijárási tilalmat rendelt el. A rendőrség számított arra, hogy a radikálisok készülnek valamire.

A parancsnok számításai azonban nem jöttek be, miután a tüntetők ablakokat törtek be, fosztogattak, gyújtogattak és barikádokat emeltek, majd összecsaptak a rohamrendőrökkel, akik végül gátat szabtak az erőszaknak.

A demonstrációt azért hirdették meg, mert márciusban 3 egyenruhás egy házkutatás során lelőtt egy 26 éves afroamerikai nőt. A liberális tüntetők azt kifogásolták, hogy az ügyészség csak 1 járőr ellen emelt vádat. 

A nyomozás szerint ugyanakkor indokolt volt a fegyverhasználat, mert az áldozat barátja rálőtt a hatóság embereire. Vagyis a rendőrök önvédelemből viszonozták a tüzet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!