2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Külföld

Újabb tüntetések Amerika-szerte

Ismét több amerikai városban tüntettek a rendőri túlkapások ellen. A megmozdulások sok helyen kisebb zavargásokba torkolltak. A baloldali Fekete Életek Számítanak mozgalom hívei a tilalom ellenére Louisville-ben is utcára vonultak, mert márciusban három egyenruhás önvédelemből megölt egy afroamerikai nőt.

Egyre több civilt félemlítenek meg és bántalmaznak a baloldali Fekete Életek Számítanak mozgalom szimpatizánsai az Egyesült Államokban.

A faji megkülönböztetés és a rendőri túlkapások ellen tüntetők legutóbb Los Angeles-ben üldöztek, majd tartóztattak fel egy autóst, akit többször is megütöttek.

Bár a sofőrnek sikerült elmenekülnie, a rendőrök mégis előállították a fehér férfit, támadóival szemben azonban nem intézkedtek a hatóságok.

Nem a kaliforniai nagyváros az egyetlen település, ahol utcára vonultak az emberek. New Yorkban, Philadelphiában, Seattle-ben, Portlandben, Atlantában és Washingtonban szintén megmozdulásokat tartottak.

A Soros György amerikai tőzsdespekuláns szervezetei által is támogatott BLM-csoportok tüntetései több helyen zavargásokba torkolltak. Az erőszakos tiltakozókat a rohamrendőröknek kellett megfékezniük.

Louisville-ben is nagyszabású akciót szerveztek, annak ellenére, hogy a település polgármestere kijárási tilalmat rendelt el. A rendőrség számított arra, hogy a radikálisok készülnek valamire.

A parancsnok számításai azonban nem jöttek be, miután a tüntetők ablakokat törtek be, fosztogattak, gyújtogattak és barikádokat emeltek, majd összecsaptak a rohamrendőrökkel, akik végül gátat szabtak az erőszaknak.

A demonstrációt azért hirdették meg, mert márciusban 3 egyenruhás egy házkutatás során lelőtt egy 26 éves afroamerikai nőt. A liberális tüntetők azt kifogásolták, hogy az ügyészség csak 1 járőr ellen emelt vádat. 

A nyomozás szerint ugyanakkor indokolt volt a fegyverhasználat, mert az áldozat barátja rálőtt a hatóság embereire. Vagyis a rendőrök önvédelemből viszonozták a tüzet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Hidvéghi: Folytatódnak a Lengyelország elleni durva támadások

Folytatódik a Lengyelország elleni ideológiai támadássorozat - jelentette ki Hidvéghi Balázs a lengyel jogállamisági eljárásról szóló európai parlamenti vita előtt Strasbourgban. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!