2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Újabb tragédiákba torkollott a menekülés a háború elől Kárpátalján + videó

A hétvégén két, a besorozás elől menekülő hadköteles korú férfi fulladt a határmenti Tiszába - számolt be a HírTV Napindító című műsorában Dunda György ungvári tudósító.

  • Újabb tragédiákba torkollott a menekülés a háború elől Kárpátalján + videó

Az ukrán határőrség tájékoztatása szerint Técső környékén bukkantak rá a két fiatalember holttestére, akiknek azonosítása folyamatban van, így egyelőre nem tudni, hogy kárpátaljaiak voltak-e vagy Ukrajna más területéről származtak. 

A háború kitörése óta már 24-re nőtt azoknak a száma, akiknek a holttestét a Tiszából emelték ki. 

Dunda György elmondta, megfigyelhető, hogy sok férfi több száz, vagy akár ezer kilométer távolságból menekül Kárpátalja irányába, hogy aztán átszökjön Romániába,  Magyarországra, Szlovákiába, vagy a hegyeken keresztül Lengyelországba. 

Az ukrán határőrség a jó idő beköszöntével megpróbálja minél jobban védeni a határszakaszt, ezt technikailag is fejlesztik, az ukrán határőrség létszámát pedig 15 ezerrel próbálják növelni - tette hozzá. 

Teljes tudósítás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!