2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában - erről döntött a belgrádi kormány. A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések főként a vendéglátó-ipart sújtják, de más ágazatokban is változnak a szabályok.

  • Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Péntektől még rövidebb ideig, a jelenlegi este hat helyett csak ötig tarthatnak nyitva a vendéglátóipari egységek Szerbiában. Az éttermek és a kávézók, klubok számára ez hatalmas kiesését jelent, a tapasztalatok szerint ugyanis a forgalmuk 70-80 százaléka az esti órákra esik.

A vendéglátóipari egységek az új szabály szerint hétvégén ki sem nyithatnak. Péntek 17 óra és hétfő hajnali 5 között csak a házhoz szállítás lehetséges. Az élelmiszerüzletek, az üzemanyag-töltőállomások és a gyógyszertárak azonban továbbra nyitva tarthatnak hétvégén. Egyesek szerint ez nem helyes.

A szigorító intézkedések az oktatást is érintik Szerbiában. Az általános iskolákban csak az alsó tagozat marad nyitva, a felsősök és a középiskolások távoktatásban folytatják a tanulást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!