2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Újabb politikus lett gyilkosság áldozata Mexikóban

Meggyilkolták egy nyugat-mexikói város női polgármesterét hétfőn, alig 24 órával az ország első női államfője, Claudia Sheinbaum megválasztását követően - közölte a regionális kormány.

  • Újabb politikus lett gyilkosság áldozata Mexikóban

"Michoacán állam kormánya elítélte Cotija város elöljárójának, Yolanda Sánchez Figueroa asszony meggyilkolását" - közölte a regionális belügyminisztérium. A tájékoztatás szerint biztonságiakat vezényeltek ki, hogy kézre kerítsék a felelősöket.

A polgármestert tavaly szeptemberben három napra elrabolták Guadalajara közelében. Az emberrablók a Cártel Jalisco Nueva Generación (Új Generációs Jalisco Kartell) nevű fegyveres csoporthoz tartozhattak, amely a rendőrség és a helyi média szerint az ország két legerőszakosabb szervezete közé tartozik. Értesülések szerint az akciót fenyegetésnek szánták, mert Sánchez ellenállt annak, hogy a kartell befolyást gyakoroljon a városi rendőrségre.

Áprilisban két polgármester-jelöltet gyilkoltak meg az észak-amerikai országban. Egyikükkel az észak-mexikói, határ menti Tamaulipas államban végeztek. Egy másik polgármesterjelöltet a déli Oaxaca államban ölték meg.

A mexikói drogkartellek gyakran követnek el merényleteket polgármesterek és polgármester-jelöltek ellen, hogy így próbáljanak nyomást gyakorolni a hatóságokra.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!