2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Újabb migránsokat tartóztattak fel Cipruson

A ciprusi rendőrség 19 migránst tartóztatott fel kedden a sziget északnyugati részén - jelentette a helyi média.

  • Újabb migránsokat tartóztattak fel Cipruson

A RIK közszolgálati rádió a biztonsági szolgálatokra hivatkozva közölte, hogy a menedékkérőket egy embercsempész Törökországból a ciprusi Polis kikötővárosába vitte, majd kereket oldott, mielőtt a parti őrség járőrhajója elfoghatta volna.

A ciprusi hatóságok az utóbbi három hónapban egyre több illegális bevándorlót regisztráltak. A menedékkérők többsége szíriai, török és libanoni állampolgár.

Jelenleg több tízezer bevándorló él a hozzávetőleg egymillió lakosú szigeten, valamint tízezer olyan menedékkérő, akinek státusáról még nem született döntés.

Sajtóértesülések szerint a fővárostól, Nicosiától nyugatra lévő Kokkinotrimithia településen működő menekülttábor túlzsúfolt. Nikosz Anasztasziadisz, a Ciprusi Köztársaság elnöke segítséget kért az Európai Uniótól a menekültügyi helyzet rendezéséhez.

A libanoni partvidék 170 kilométerre van Ciprustól, míg a török partvonal csak 70 kilométerre.

Negyven, a La Manche-csatornán átkelni próbáló menedékkérőt mentettek ki a brit és a francia hatóságok, a migránsokat a hétfő esti és a kedd reggeli órákban találták meg gumicsónakokban.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!