2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Újabb migrációs hullámtól tart Róma

Cselekvési terv kidolgozására szólította fel Olaszország az Európai Bizottságot egy újabb, tömeges migrációs hullám elkerülése érdekében. Róma attól tart, hogy Líbiából tízezrek kelhetnek át a Földközi-tengeren. Jemenben eközben több mint 5 ezer afrikai bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok az elmúlt 10 napban. A menekültek Szaúd-Arábiába próbáltak eljutni.

  • Újabb migrációs hullámtól tart Róma

Illegális bevándorlók várakoznak egy átmeneti szálláson Ádenben. A hatóságok napok óta tömegével szállítják a délnyugat-jemeni városba a menekülteket.

A rendvédelmi erők és a határőrök április közepe óta több mint 5 ezer embert tartóztattak fel az Arab-félszigeten fekvő országban. A többségében afrikai emberek Szaúd-Arábiába próbáltak eljutni.

A migránsok számára azért kellett újabb szálláshelyeket biztosítani, mert a befogadóközpontok megteltek, és rendszeresek az összecsapások a kormányerők és a Haftár tábornok vezette hadsereg között.

Olaszország újabb bevándorlási válságtól tart, ezért felszólította Brüsszelt, hogy dolgozzon ki cselekvési tervet a líbiai migrációs folyamatok kezelésére.

Az ENSZ líbiai különmegbízottja elismerte, hogy egyes migránsok át akarnak kelni a Földközi-tengeren. Azt azonban tagadta, hogy tömegével indulnának meg Európa irányába a menedékkérők.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!