2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Egyre több európai országban oldják fel a szigorú óvintézkedéseket

Újabb lazításokról döntöttek Németországban. Angela Merkel kancellár bejelentése szerint vallási intézmények ismét fogadhatnak hívőket, kinyithatják a játszótereket, az állatkerteket és a botanikus kerteket. Újra fogadhatnak látogatókat a múzeumok és kiállítóhelyek. A maszkviselés és a társas távolságtartás szabálya továbbra is érvényben marad. Legközelebb május 6-án döntenek nagyobb szabású ügyekről. Ha a járványhelyzet javul, az óvodák, az iskolák és a sportegyesületek újranyitásának lépéseit szabják meg.

  • Egyre több európai országban oldják fel a szigorú óvintézkedéseket

Európában egyre több országában oldják fel a szigorú óvintézkedéseket. Portugáliában három lépcsőben tervezik az újranyitást és Németországban is fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon. Franciaországban május 11-től a kávéházak és az éttermek kivételével valamennyi kereskedelmi egység újranyithat. Közben koronavírusos lett az orosz miniszterelnök, Nagy-Britanniában pedig egy adománygyűjtő, száz éves veteránt ünnepelnek.

A koronavírus-fertőzés okozta betegségéből felgyógyult Boris Johnson miniszterelnök is csatlakozott a szokásos heti tapsoláshoz.

Nagy-Britanniában rendszeresen így köszönik meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Ezt személyesen tapasztalta meg az 55 éves kormányfő, amikor három éjszakát kellett az intenzív osztályon töltenie.

Köszönöm minden ápolónak és Tom kapitánynak - mondta Boris Johnson, arra a második világháborús veterán századosra utalva, aki csütörtökön lett száz éves. Tom Moore születésnapja előtt járókeretére támaszkodva százszor körbesétálta házának jókora kertjét. Ennek fejében azt kérte, hogy aki teheti, adományokkal támogassa az állami egészségügyi szolgálatot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Születésnapjára az adományok összege meghaladta a 30 millió fontot, ami 12 milliárd forintnak felel meg.

Az adománygyűjtő veteránt sokan köszöntötték fel születésnapja alkalmából. Tiszteletbeli ezredessé léptették elő, háza felett pedig a brit királyi légierő két második világháborús harci repülőgépe, egy Spitfire és egy Hurricane tiszteletköröket tett.

Európában már nem Boris Jonhson az egyetlen kormányfő, aki elkapta a koronavírust. Megfertőződött az orosz miniszterelnök is. Mihail Misusztyin azt mondta, hogy tünetei enyhék, de feladatainak egy részét helyettese látja el.

Portugáliában közben már a lazításról döntöttek. Fokozatosan enyhítenek a koronavírus-járvány miatt hat hete bevezetett szigorításokon. A tervek szerint három lépcsőben nyitják meg a gazdaság különböző ágazatait.

Amennyiben a járvány terjedése tovább lassul, május 18-án elindulhat a második fázis a 200-400 négyzetméteresnél nagyobb üzletek, valamint az éttermek, a múzeumok és a kávézók újranyitásával.

Németországban is a fokozatos lazításról döntöttek, de arra még több hónapot kell várni, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba.

A kancellár bejelentése szerint vallási intézmények ismét fogadhatnak hívőket, kinyithatják a játszótereket, az állatkerteket és a botanikus kerteket. Újra fogadhatnak látogatókat a múzeumok és kiállítóhelyek. A maszkviselés és a társas távolságtartás szabálya továbbra is érvényben marad. Legközelebb május 6-án döntenek nagyobb szabású ügyekről. Ha a járványhelyzet javul, az óvodák, az iskolák és a sportegyesületek újranyitásának lépéseit szabják meg.

Franciaország is lassan, fokozatosan enyhít a kijárási korlátozásokon.

Május 11-től a kávéházak és az éttermek kivételével valamennyi kereskedelmi egység újra kinyithat, a nagy múzeumok, mozik és színházak azonban egyelőre zárva maradnak.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!