2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Újabb kötelezettségszegési eljárás jöhet + Videó

A Hír Televízió brüsszeli forrásból származó – meg nem erősített – értesülése szerint a héten újabb kötelezettségszegési eljárást indít az unió Magyarországgal szemben. Az EU ezúttal az Erzsébet-utalvány és az ágazati különadók miatt emel kifogást.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára még májusban közölte, Brüsszel kötelezettségszegési eljárást fog indítani Magyarország ellen a SZÉPkártya rendszere miatt.

Ismert, a kiadott Széchenyi Pihenőkártyák száma április végén átlépte a félmilliót, a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, hogy a három kibocsátó összesen 534 ezer kártyát bocsátott ki, az elfogadóhelyi szerződéseik száma pedig elérte a 21 ezret. Egyébként a szállodások szerint a hotelek iránti belföldi keresletben sokat segíthet a Széchenyi Pihenőkártya elterjedése.

A kafetériapiacot korábban uraló francia utalványkibocsátó azért fordult az Európai Bizottsághoz, mert véleménye szerint a kormány államosította az utalványrendszert azzal, hogy a kiemelt járulékkedvezmény csak az állami kibocsátású Erzsébet-jegy után érvényesíthető. Brüsszel az ágazati különadók közül a távközlési adót tartja aggályosnak, az EU szerint ugyanis az ágazatspecifikus díjakat nem lehet az államháztartási hiány pótlására használni.

Bírák nyugdíjazása és adatvédelem

Az MNO megírta, a korábbi előzetes közlésének megfelelően hétfőn megindította az Európai Bizottság a Magyarország elleni két kötelezettségszegési eljárást az Európai Unió Bíróságánál a bírák kötelező nyugdíjazásának, valamint az adatvédelmi felügyelő hatóság függetlensége állítólagos megsértésének ügyében.

A javaslattevő–végrehajtó jogkörű brüsszeli bizottság április 25-én már jelezte, hogy ezt a két kérdést bíróság elé viszi, mert számára nem voltak elfogadhatóak a kifogásaira adott magyar kormányzati válaszok.

Az Európai Bizottság februárban jelentette be, hogy a minisztereknek azt javasolja: 2013. januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró folyósítási lehetőségét a Magyarországnak szánt kohéziós keretből, mert az ország nem teljesítette kellő hatékonysággal a deficitcsökkentést célzó uniós ajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!