2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Külföld

Újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajnának az USA + videó

Újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajnának pénteken az amerikai kormány. Április óta ez már az ötödik ilyen katonai segélycsomag, amelyet Joe Biden amerikai elnök engedélyezett. Közben Harkivba látogatott pénteken az ukrán elnök. Ukrajna második legnagyobb városában, amelyet már két hete egyre hevesebb csapások érnek, Zelenszkij fontos megbeszélést tartott a térség hadműveleti helyzetéről.

  • Újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajnának az USA + videó

Egy orosz rakétatámadásban megsemmisült nyomdát látogatott meg pénteken az ukrán elnök Harkivban. Az alig négy éve épült épületre mért csapásban legkevesebb hét ember meghalt.

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai harkiv régióban, ahol két hete nyitottak új frontot az orosz erők, továbbra is heves harcok folynak.

Az ukrán hadsereg jelentése szerint annak ellenére, hogy az oroszok részleges sikereket értek el a Donyecki területen, Harkiv megyében ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

Ami a harkivi frontot illeti, az oroszok május 10-e óta támadást folytatnak, azzal a céllal, hogy ütközőzónát hozzanak létre a területen. Ma azonban a helyzet ott stabil és ellenőrzés alatt áll. Az ellenséget megállítottuk és az ukrán védelmi erők tüzelik őket. - mondta sajtótájékoztatóján ez az ukrán ezredes.

Most katonáinknak sikerült harci ellenőrzést szerezniük a határvidéken, ahová az orosz megszállók behatoltak. És köszönetet mondok minden egységnek, amely biztosítja a szükséges eredményeket a megszállók megsemmisítésében. - erősítette meg Zelenszkij is, magas rangú katonai vezetőivel tartott megbeszélése után.

Közben az amerikai kormány újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajnának. Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint ezúttal, a több mint 270 millió dollár értékű csomag, számos tüzérségi lövedéket, páncéltörő rakétákat, harckocsiaknákat és vegyi-, biológiai- és radiológiai védőöltözeteket is tartalmaz. A háború kitörése óta Washington eddig már több mint 50 milliárd dollárral támogatta Kijevet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!