2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Újabb iszlamista szervezetet számolnak fel Franciaországban

Újabb iszlamista szervezetet számolnak fel a múlt heti kivégzés miatt Franciaországban. A palesztinbarát Cheikh Yassine közösséget azért oszlatják fel,mert közvetlenül érintett a történelem tanár meggyilkolásában. A hatóságok közben elengedték a támadó hozzátartozóit. 10 ember továbbra is őrizetben marad.

  • Újabb iszlamista szervezetet számolnak fel Franciaországban

Köszönöm Paty Úr, nyugodjon békében - ezt írták a csendes megemlékezők transzparenseikre. A pénteki kegyetlen gyilkosság óta az emberek már többször utcára vonultak Franciaország szerte, hogy a lefejezett tanár előtt tisztelegjenek. Ezúttal is több száz vettek részt a demonstráción.

A lefejezett tanár tiszteletére szerdán állami megemlékezést tartanak a párizsi Sorbonne Egyetemen és neki adományozzák a legmagasabb francia állami kitüntetést, a Becsületrendet.

A 47 éves történelem tanárnak azért kellett meghalnia, mert a szólásszabadságról tartott óráján megmutatta a Charlie Hebdoban megjelent Mohamed-karikatúrákat. A 18 éves csecsen támadó szerint azonban ezzel megsértette a prófétát, ezért úgy döntött, bosszút áll. Múlt héten pénteken a tanítás után lesben állt, követte a hazafelé tartó tanárt majd Allah akhbar kiáltással rátámadt és lefejezte a nyílt utcán.

Az iszlamista merénylet óta a hatóságok hajtóvadászatot indítottak.

Többek között ideiglenesen bezárják azt a mecsetet , ahol videofelvételt játszottak le arról, ahogy Samuel Paty az óráján bemutatta a rajzokat.

Újabb iszlamista szervezet felszámolását jelentette be a francia államfő a tanárgyilkosság ügyében. Emmanuel Macron közölte, nincs létjogosultsága az országban a palesztinbarát Cheikh Yassine-nek, miután az közvetlenül érintett a múlt heti lefejezésben.

A francia kormányt egyre többen bírálják amiatt, hogy semmit nem tesz a radikális iszlamizmus megfékezése érdekében.

A bestiális gyilkosság kapcsán több diákot is őrizetbe vettek a rendőrök. A gyanú szerint a tanulók 300 euróért cserébe azonosíthatták a pedagógust a gyilkosnak, aki aztán kivégezte a tanárt. A hatóságok közben elengedték a támadó hozzátartozóit. 10 ember továbbra is őrizetben marad.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!