2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Külföld

Újabb gócpontot fedeztek fel a közép-kínai Vuhanban

Újabb gócpontot fedeztek fel a közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus a múlt év végén terjedni kezdett - közölték hétfőn a hatóságok.

  • Újabb gócpontot fedeztek fel a közép-kínai Vuhanban

A vuhani egészségügyi bizottság hétfői jelentése szerint a város egyik lakónegyedében összesen öt fertőzöttet azonosítottak vasárnap. Egyikük annak a 89 éves férfinek a felesége, akit egy nappal korábban diagnosztizáltak az új koronavírus okozta COVID-19 nevű betegséggel. A városban, ahol április 8-án oldották fel a járvány elleni, szigorú korlátozásokat, ezelőtt több mint egy hónapon át egyetlen újabb megbetegedést sem regisztráltak.

Az újonnan jelentett betegek mindegyike orvosi megfigyelés alatt állt a tünetek megjelenésekor, ugyanis már korábban panaszmentes vírushordozókként tartották őket nyilván az egészségügyi hatóságok, akik arról is beszámoltak, hogy még több száz tünetmentes fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt a városban.

A vuhani esetekkel együtt Kína szárazföldi részén 17 újabb Covid-19-es beteget azonosítottak vasárnap, ami a legmagasabb napi adat április 28-a óta. Az északkelet-kínai Csilin tartományban fekvő Sulanból, amelyet a hétvégén magas kockázati besorolás alá helyeztek az elmúlt napokban megnőtt napi esetszám miatt, újabb beteget jelentettek hétfőn, a tartomány egy másik városából pedig további kettőt, akiket sulani betegek kontaktjaiként figyeltek meg. További egy-egy új páciensről adtak hírt az Oroszországgal határos, és Csilin szomszédjában fekvő Hejlungcsiang, valamint Liaoning tartományból, növelve az aggodalmat, hogy az ország északi részén a járvány második hulláma bontakozhat ki.

A szárazföldi Kínában az összes regisztrált megbetegedés száma a hivatalos adatok szerint ezzel elérte a 82 918-at, közülük 4633-an hunytak el, és 78 144-en gyógyultak meg.

A vírus eredetét illetően a hétvégén újabb nyilatkozatot tett annak a vuhani laboratóriumnak a vezetősége, ahonnan egyes elméletek szerint az új koronavírus kiszivároghatott. A Kocsi Zsipao (Science and Technology Daily) című kínai szaklapnak adott, vasárnap megjelent interjúban Jüan Csi-ming, a Vuhani Virológiai Intézet legmagasabb szintű biztonsági fokozattal rendelkező laboratóriumnak vezetője elmondta: intézkedések egész sorával biztosítják azt, hogy semmilyen vírus ne szökhessen ki a létesítményből. Az egyebek mellett a személyzet személyes higiéniája, a légcsere, a szennyvíz- és hulladékkezelés különféle részleteinek felsorolása mellett a cikkből az is kiderült, hogy a virológiai intézetben december 30. óta vizsgálják a városban felbukkant, ismeretlen vírust. Kuan Vu-hsziang, az intézet igazgató-helyettese elmondta: azóta 12 csoportra osztva összesen 120 tudós dolgozik a többi közt a vírus eredetének feltárásán, továbbá tesztelésének és ellenszerének a kidolgozásán.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!