2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Újabb Biden került bajba

Zárt ajtók mögött hallgatta meg James Bident, az amerikai elnök testvérét a törvényhozás alsóházának bizottsága a Joe Bidennel szemben indított vizsgálatban.

  • Újabb Biden került bajba

A hivatalban lévő elnök testvére a nyilvánosságra került nyilatkozat alapján tagadta, hogy bátyjának valaha közvetlen vagy közvetett kapcsolata lett volna vállalkozásaihoz és egyéb üzleti ügyeihez.

Beszámolva unokaöccsével, Hunter Bidennel, az elnök fiával közös gazdasági vállalkozásáról azt nyilatkozta, hogy Hunter Biden hívására szállt be a CEFC kínai energiacéghez kapcsolódó vállalkozásba 2017-ben. Elismerte, hogy az üzlet számára havi 65 ezer dollárt, míg unokaöccsének 100 ezer dollárt hozott, de azt állította, hogy abból Joe Biden semmilyen módon nem részesedett.

Azt mondta, hogy segíteni akart Hunter Bidennek, aki nehéz életszakaszban volt. Az elnök fiáról köztudott, hogy hosszú időn keresztül kábítószerfüggőséggel is küzdött.

A vizsgálatot vezető képviselőházi testület republikánus elnöke, James Comer a meghallgatás előtt a hónapok óta zajló vizsgálat eredményéről azt mondta, a Biden-család tagjai, üzlettársaik, valamint a kapcsolódó vállalkozások jelentős összegekhez jutottak Kínából, Oroszországból, Ukrajnából, Kazahsztánból és Romániából. James Comer szerint 2014. és 2019. között 24 millió dollár érkezett a Biden-családhoz és környezetéhez, amit Joe Bidennek, mint "márkanévnek" köszönhettek.

A képviselőház tavaly indított úgynevezett impeachment vizsgálatot Joe Biden ügyében, hogy eldönthessék, elindítsa-e a törvényhozás a hivatali elmozdítására irányuló eljárást az elnökkel szemben. Az eljárást kezdeményező republikánus politikusok Joe Bident befolyással való visszaéléssel vádolják a családjához külföldi vállalkozásoktól érkező, jelentős összegek miatt.

A vizsgálatban szintén tanúként hallgatták meg Hunter és James Biden egy korábbi üzlettársát, Tony Bobulinskit, aki február elején James Bidennel ellentétesen nyilatkozott a képviselőház bizottsága előtt, és azt állította, hogy Joe Biden részt vett a családi vállalkozások üzleti ügyeiben. Egy másik korábbi üzlettárs, Rob Walker néhány nappal korábban azt állította, hogy Joe Biden személyesen találkozott a vizsgálat során felmerült kínai cég, a CEFC elnökével.

A múlt héten ugyanakkor vádat emeltek hamis nyilatkozat miatt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora ellen, aki még 2020-ban a hatóságnak azt állította, hogy tudomása van 5 millió dollár megvesztegetési pénzről, amely Joe Bidenhez érkezett. A férfi, az izraeli-amerikai kettős állampolgár, Alexander Smirnov, akiről szövetségi nyomozók kedden azt állították, hogy orosz hírszerzési kapcsolatokkal rendelkezik. Smirnovot a múlt heti őrizetbe vételt követően a vizsgálat idejére kedden elengedték.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!