2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Külföld

Új útvonalat keresnek a Szerbiában rekedt migránsok

Mivel az észak-vajdasági határ menti térségben nem tudnak átjutni Magyarország területére, valószínűleg új útvonalat keresnek a Szerbiában rekedt migránsok. A kelebiai erdőből eltűntek az illegális bevándorlók, a szerb rendőrség pedig azonnal begyűjti a Kelebia-Tompa határ felé gyalogló kisebb csoportokat. A szabadkai vasútállomáson biztonsági emberek őrzik a Magyarország felé induló tehervonatokat, így akadályozzák meg, hogy a migránsok felmásszanak a vagonok rakterébe.

  • Új útvonalat keresnek a Szerbiában rekedt migránsok

 

Szabadkán van tudósítónk, Bohár Dániel.

Csütörtökön kora este migránsok nagyobb csoportja érkezett Kelebia irányából a magyar határra. A Kelebia-Tompa átkelőt lezárták a magyar hatóságok. A tömeg a határkerítés mellett várakozott. A magyar illetékesek felsorakoztak a kerítés mellett, helikopter is körözött a térségben. A bevándorlók, akik közt nők és gyerekek is voltak, akkor még azt mondták, hogy addig maradnak a kapunál, amíg át nem engedik őket. Péntekre virradóra azonban a szerb belügyminisztérium munkatársai autóbuszokkal elszállították a migránsokat. 

Stábunk pénteken reggel a határon olyan migránsokkal is találkozott, akik átaludták az elszállítást. Azt sem tudták, hogy társaik hova tűntek, átengedték őket a határon vagy mi lett velük?

Szombat délelőtt mintegy 30 migráns jutott el az átkelőhöz, akiket a szerb rendőrök elszállítottak a helyszínről. A migránscsoport megjelenésekor a magyar hatóságok rövid időre korlátozták a forgalmat az átkelőn.

Szabadka belvárosában hétfő délután is gyalogoltak kisebb migránscsoportok. 

Az autóbusz-pályaudvaron többen is várakoztak arra, hogy elmenjek Szabadkáról. Stábunknak egy szír férfi azt mondta, mivel itt esélytelen átjutniuk, más útvonalat keresnek, most Zomborba utaznak.

A szabadkai vasútállomás is kedvelt gyülekezőhelye az illegális bevándorlóknak, telefonjaikat is gyakran ott töltik fel. Felpakolva várnak egy alkalmas pillanatra, hogy megbújjanak valamelyik tehervonat rakterében, de a szerelvényeket biztonsági emberek őrzik. 

A parkban is csak páran ücsörögnek. Hétfő kora este a Szabadka és Kelebia közötti úton csak három afgán migránssal találkoztunk. Kelebiai felé menet visszafordították őket.

Amióta péntekre virradóra a szerbiai rendőrség buszokkal elszállította a magyar határkerítésnél tüntető több száz illegális bevándorlót a legnagyobb szerbiai befogadóközpontokba, azóta jelentősen fokozták a rendőri jelenlétet, elsősorban a Szabadka és Kelebia közötti úton, illetve közvetlenül a kelebiai erdő határtérségében. A határrendőrség autója állandóan ott van, és ellenőrzik a forgalmat, valamint folyamatosan cirkálnak a kelebiai erdőben is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!