2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Napi aktuális 10:30

Külföld

Új kommunikációs csatornát indított Donald Trump

  • Új kommunikációs csatornát indított Donald Trump

Miután az Egyesült Államok előző elnökének, Donald Trumpnak a fiókjait a Facebook, az Instagram, a Twitter és a YouTube közösségi oldalak a tavaly novemberi elnökválasztás idején előbb cenzúrázták, majd később – a washingtoni Capitolium január 6-án történt ostroma után – eltiltották az akkori elnököt fiókjainak használatától, megígérte, hogy saját oldalt fog létrehozni, amelyen keresztül cenzúra nélkül tud majd kommunikálni követőivel és üzenni ellenfeleinek is. Ez meg is történt, és most elindult a Twitterhez hasonló üzenőfala, amelyen az aktuálpolitikával kapcsolatos kommentárjait lehet majd olvasni, amelyeket a követők megoszthatnak a Twitteren és a Facebookon. 

A From the Desk of Donald J. Trump néven futó oldal itt érhető el.

Az oldal több hónapra visszamenően tartalmazza Trump korábbi közleményeit. Az új weboldal egyelőre egyirányú kommunikációs forrás, azaz csak a korábbi elnök közlendőit, üzeneteit tartalmazza, de az elsődleges célja éppen az, hogy újra kapcsolatba léphessen az interneten keresztül a külvilággal. Az üzenőfalat korábbi kampánymenedzsere, Brad Parscale hozta létre a Campaign Nucleus digitális rendszer keretében, amely politikai kampányok és szervezetek támogatására jött létre – írja a Fox News.

Ez nem egy közösségi oldal, ahol mások posztolhatnak üzeneteket, de tanácsadói elmondása szerint hamarosan ilyen funkciókra is lehet majd számítani. Trump előszeretettel használta a közösségi oldalakat, elsősorban a Twitteren keresztül fejtette ki kendőzetlen szavakkal álláspontját hazai és nemzetközi eseményekkel kapcsolatban. Mint lapunk is beszámolt róla korábban, Trump fontolgatja indulását a 2024-es elnökválasztáson, ehhez kapcsolatba kell lépnie a konzervatív szavazótáborral.

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt eseményeket követően egymás után határoztak arról, hogy eltiltják a korábbi elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat. Az új kommunikációs platformot egy nappal azelőtt indították el, hogy a Facebook közösségi oldal illetékes bizottsága bejelenti, véglegesen törlik-e Trump korábban zárolt fiókjait. A Twitter már februárban közölte, hogy végérvényesen eltiltotta a közösségi oldal használatától a volt elnököt.

„Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a filozófiájukkal, akkor törölnek.

Lesz egy platformunk, ahol az emberek szabadon kommunikálhatnak anélkül, hogy félniük kellene a megtorlástól vagy a törléstől” – fogalmazott korábban Corey Lewandowski, Trump egykori vezető kampánytanácsadója.

A Twitter konzervatív alternatívájaként emlegetett Parlert pedig az Amazon lehetetlenítette el idén januárban, amikor a technológiai platformot biztosító Amazon hozzáférhetetlenné tette a szolgáltatást a felhasználóknak. A Google és az Apple már megelőzőleg eltávolította online boltjaiból az alkalmazást.

 

 

Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!