2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Úgy érzik, az oroszok hátba szúrták Amerikát

Kemény válaszlépést követelnek amerikai szenátusi képviselők Barack Obamától Oroszország ellen, amiért Moszkvában menedékjogot adtak Edward Snowdennek. Az egyik demokrata vezető úgy fogalmazott: az oroszok hátba szúrták Amerikát. A Fehér Házban állítólag fontolgatják, hogy lemondják Barack Obama szeptemberre tervezett találkozóját Vlagyimir Putyinnal.

„Diplomáciai arculcsapás az Egyesült Államoknak, hogy az oroszok befogadták a volt CIA-technikust. Hatalmas csalódás nekünk az orosz kormány lépése” – közölte Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.

Állítólag Washingtonban nem számítottak arra, hogy Snowden Oroszországban maradhat. Válaszként felmerült, hogy lemondják Barack Obama szeptemberre tervezett találkozóját Vlagyimir Putyinnal.

„Snowden úr nem ártatlan aktivista. Titkos információ kiszivárogtatásával vádolják, háromrendbeli bűncselekménnyel – mondta Carney. – Minden törvényes eszközzel megpróbálták elérni a kiadatását, hogy bíróság elé lehessen állítani. Az orosz lépés aláássa az eddigi együttműködésünket Moszkvával.”

Sok képviselő nem ilyen visszafogott. A korábbi republikánus elnökjelölt, John McCain szigorú válaszlépést követelt egy nyilatkozatban, és demokrata szenátorok is csatlakoztak a tiltakozáshoz. „Az oroszok hátba szúrtak minket. Minden nappal, amit Snowden szabadon tölt, tovább forgatják a kést bennünk” – fogalmazott Chuck Schumer demokrata szenátor.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Snowden hol fog élni, állítólag már internetes munkaajánlatot is kapott. Édesapja azt tervezi, hogy meglátogatja. „Meglepett, nem számítottam rá. Nagyon örülök neki, és hálás vagyok ezért a pozitív lépésért. Nem hinném, hogy itt Amerikában elfogulatlan bánásmódban lenne része” – reagált Lon Snowden.

Ha Edward Snowdent bíróság elé állítanák Amerikában, életfogytiglani börtönt kaphatna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!