2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Ugandában is megjelent a krími-kongói vérzéses láz

Az ugandai egészségügyi minisztérium szerdán hivatalosan is megerősítette a krími-kongói vérzéses láz (CCHF) megjelenését az ország nyugati felében.

  • Ugandában is megjelent a krími-kongói vérzéses láz

Az ugandai egészségügyi minisztérium szóvivője azt közölte a Hszinhua kínai hírügynökséggel, hogy a krími-kongói vérzéses lázzal fertőzött első beteget elkülönítve kezelik, és intézkedéseket tesznek, hogy megelőzzék a kór terjedését. A minisztérium felállított egy gyorsreagálású csapatot, hogy kezelje, illetve megakadályozza a járvány kitörését.

A krími-kongói vérzéses láz kullancs csípése útján terjed, de átadható a fertőzött ember vérével, testváladékával vagy szerveivel való érintkezés során.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a krími-kongói vérzéses láz a betegség elterjedésének veszélye miatt „közegészségügyi kockázatot” jelent. A WHO adatai szerint az Afrikában, a Közel-Keleten és a Balkánon jelen lévő betegség nagyon magas, 10-40 százalékos halálozási aránnyal jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!