2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Tűzvész után árvízveszély

Heves esőzéseknek köszönhetően hétfőn csökkent az erdőtüzek folytatódásának kockázata Görögországban, azonban a hatóságok most árvizek veszélyére figyelmeztetnek.

  • Tűzvész után árvízveszély

A görög polgári védelem három hónapja első alkalommal vonhatta vissza az erdőtüzekre vonatkozó figyelmeztetést az ország kiterjedt térségeiben. Már az északkeleti, a görög-török határon található Dadia erdőségben is sikerült megfékezni a lángokat - idézte a közlést az ERT közszolgálati televízió.

Az előrejelzések szerint keddre virradóra is heves esőzésekre lehet számítani az ország központi részén, és különösen nehéz helyzetre Évia szigetének északi régiójában, ahol két éve egy erdőtűz nagy területeket perzselt fel, elpusztítva a vízzel és sárral szembeni természetes gátakat.

A polgári védelem heves esőzésekre, viharokra, jégesőre, villámlásokra és érezhető hőmérséklet-csökkenésre figyelmeztetett a következő napokban. A különösen érintett régiók közé tartozik Tesszália, Évia északi része, a Szporádok szigetcsoport, illetve a Peloponnészoszi-félsziget. Az érintett régiókban szerdán estig mintegy 500 milliméter csapadékot várnak, a görög hatóságok fokozott készültségben vannak.

Az ilyen ciklonok szokatlannak számítanak az évnek ezen az időszakában, általában októbertől szoktak jelentkezni.

Borítókép: STR/NurPhoto Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!