2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Tüzeli az erőszakot és káoszt okoz? + Videó

Minimálárral fékezné a brit fiatalok italfogyasztását a londoni kabinet. David Cameron miniszterelnök felháborítónak nevezte, hogy az államnak milliárdokba kerül az alkoholbetegek kezelése, miközben a szupermarketekben pár pennyért lehet italt vásárolni. Az ellenzék szerint a kormányzati akció nem más, mint figyelemelterelés a valódi gazdasági problémákról.

Évente csaknem hárommilliárd fontba, vagyis mintegy ezermilliárd forintba kerül a brit államnak az alkohollal kapcsolatos egészségi problémák kezelése. Szakértők szerint a következő húsz évben 200 ezer halálos áldozata lehet az alkoholizmusnak, ha a kormány nem lép.


„A szuperolcsó alkohol tüzeli az erőszakot az utcákon és káoszt okoz a baleseti sebészeten – fogalmazott David Cameron. – A minimális ár bevezetése is a válaszunk része lesz. Őrült dolog, hogy 25 pennyért már sört lehet venni.”

A kormány egyelőre nem döntött arról, mennyi lenne a minimális ár az alkoholos italoknál, először szakértőkkel konzultálnak. Az ellenzék azonban azzal vádolja a kormányt, hogy csak a rossz költségvetési adatokról akarja elterelni a figyelmet az ötlettel. A szupermarketek és az italgyárak pedig azzal érvelnek, hogy nincs bizonyított összefüggés az ár és az elfogyasztott alkohol mennyisége között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!