2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság vára 03:00

Külföld

Tüntettek Amerikában, megszabadulnának a fegyverektől

A fegyverlobbi támogatta képviselőjelöltek ellen tüntettek az Egyesült Államokban. Közben további tagállamok csatlakoztak ahhoz a keresethez, amely be szeretné tiltani a 3D-s nyomtatott fegyverek forgalmazását.

  • Tüntettek Amerikában, megszabadulnának a fegyverektől

Viszlát NRA! - ezt skandálták az amerikai Nemzeti Fegyverszövetség ellen tüntetők Virginia államban.

Hét gyereket és tinit ölnek meg fegyverrel minden nap - olvasható az egyik transzparensen. A résztvevők azt szeretnék elérni, hogy a novemberi félidős időközi választáson ne szavazzanak olyan szenátor és képviselő jelöltekre, akiket a fegyverlobbi támogat.

Az Egyesült Államokban régóta tart a fegyvertartást szabályozó második alkotmánymódosítás átírása.

Közben további 11 amerikai tagállam is csatlakozott a 3D-ben kinyomtatható fegyverek forgalmazását betiltó per-kérelemhez. Ezt még hétfőn nyújtotta be a Seattle-ben lévő szövetségi bíróságra 8 állam és a szövetségi főváros, Washington főállamügyésze.

A céljuk, hogy a testület nyilvánítsa semmisnek azt a megállapodást, amelyet a Trump-kormány és egy texasi cég kötött. Ez a szerződés lehetővé teszi, hogy a vállalat szabadon árulhassa a nyomtatható fegyverekhez szükséges programot az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!