2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Trump újra megvédte Kavanaugh-t

Ismét megvédte legfelsőbb bírósági jelöltjét az amerikai elnök. Donald Trump szerint a demokraták próbálják meg lejáratni Brett Kavanaugh-t. Az FBI vizsgálatot indított a bírójelölt ellen, mert többen is szexuális zaklatással és nemi erőszakban való részvétellel vádolják. Kavanaugh tagadja a vádakat és politikai támadásról beszél.

  • Trump újra megvédte Kavanaugh-t

Tennessee-ben is megvédte legfelsőbb bírósági jelöltjét az amerikai elnök. Donald Trump szerint a demokraták próbálják tönkre tenni Brett Kavanaugh bírót.

„A demokraták csak ahhoz értenek, hogy akadályozzanak, romboljanak, tönkre tegyenek. Ezt láttuk az elmúlt hetekben is. A demokraták készek bármit megtenni annak érdekében, hogy bántsanak valakit, aki az útjukba kerül, ezt teszik Kavanaugh bíróval is. Megpróbálják elpusztítani őt az első másodperctől kezdve, hogy be lett jelentve, mert tudják, hogy Kavanaugh bíró úgy fogja követni az alkotmányt, ahogy az meg van írva -ez az ő történelme. Ő egy jó ember. Jó diák, nagy intellektus. Sosem volt gondja, aztán hirtelen oh menjünk vissza a középiskolába, aztán lehet még az előttre kéne” – mondta a gyűlésen Donald Trump. 

Trump júliusban jelölte Kavanaugh-t bírónak, a nyugdíjba vonult Anthony Kennedy helyére. Ha Kavanaugh jelölését elfogadják azzal bebetonozódik a konzervatív tábor a legfelsőbb bíróságban. Az FBI vizsgálatot indított a bírójelölt ellen, mert többen is szexuális zaklatással és nemi erőszakban való részvétellel vádolják még gimnazista és egyetemista korából. Kavanaugh tagadja a vádakat és politikai támadásról beszél.

New Yorkban több száz ember tüntetett a bírójelölt ellen. A tömeg Kavanaugh alma materéhez vonult, hogy ott tiltakozzon.

„Úgy vélem ez abszurd. nem tudom elképzelni, hogy bárki is aki látta a vallomását nem látja, hogy hazudik és, hogy alkalmatlan. Nem csak arra, hogy élete végéig egy bírósági pozíciója legyen, de hogy bárhol is a bírói testületben legyen. Ha megválasztják az egy újabb mélység lesz. És én sokkal mérgesebb leszek, mint valaha is voltam. És ha megválasztják mi mindannyian az utcán leszünk újra és újra. Elfogadhatatlan” – mondta el az egyik tüntető, Mary Maddox. 

Voltak, akik a Kavanaugh ellen felhozott vádak mellett a bíróság függetlenségét is féltették.

„Ez a jogokról szól. A fiatal lányok jogairól, akik a jövőben nők lesznek. A munkások jogairól. A környezetvédelmi jogokról. Az amerikai jogról, azért harcolni ami helyes. És ez a jobboldali bíróság elfogja ezeket venni tőlem és a családomtól” – nyilatkozta az egyik tüntető, Caleb Dejong. 

Közben a saját bevallása szerint Donald Trumppal 10 évvel ezelőtt szexuális kapcsolatot létesítő pornószínésznő Stormy Daniels könyve október másodikán megjelenik az Egyesült Államokban. A nő a könyvben munkájáról és Trumphoz fűződő viszonyáról írt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!