2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Trump szerint fake news, hogy a lánya szabályt sértett

Fake news-nak nevezte Donald Trump, hogy lánya és egyben tanácsadója magán-emailfiókját használta hivatalos levelezésre. Ivanka Trump szabályszegését egy fehér házi belső vizsgálat állapította meg, és hamarosan kongresszusi vizsgálat indulhat az ügyben.

  • Trump szerint fake news, hogy a lánya szabályt sértett

„Hillary Clinton a legkorruptabb személy, aki valaha elnökválasztáson indult” – ezt mondta még a kampány idején riválisáról Donald Trump, mindenkori közönsége pedig lelkesen skandálta, hogy „zárják be” a demokrata politikust.

Trump azért támadta Clintont, mert még külügyminiszterként a privát emailfiókját használta hivatalos levelezésre, megsértve a bizalmas kormányzati információkra vonatkozó biztonsági előírásokat.

Most azonban Trumpnak kell egy hasonló ügyben magyarázkodnia. Egy fehér házi belső vizsgálat megállapította, hogy az elnök lánya és egyben tanácsadója, Ivanka Trump tavaly több száz hivatalos levelet küldött személyes emailfiókjából.

Donald Trump álhírnek minősítette a Washington Post által nyilvánosságra hozott sztorit, ami szerinte nem állítható párhuzamba a Clinton-üggyel.

„Itt teljesen másról van szó. Ez mind fake news. Amit Ivanka csinált, ott van az elnöki archívumban, minden ott van. Nem törölt semmit. Semmit nem csinált. Ez egy ál-sztori. Hillary Clinton 33 ezer emailt törölt. Volt egy szervere a pincében. Ez az igazi sztori” – mondta az amerikai elnök.

Ivanka Trump ügyvédje szerint az elnök lánya nem tudta, hogy a privát fiók használatával megszegi a szabályokat, szóvivője pedig azt állítja: titkosított információt sosem küldött tovább emailben, csak a logisztikával és a családja napirendjével kapcsolatos ügyeket intézte így.

Ezzel a magyarázattal azonban a Kongresszus több tagja sincs megelégedve, és mind demokrata, mind republikánus törvényhozók vizsgálatot indítanának az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!