2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Trump szerint a levélszavazás csalásra ad alkalmat, Biden tagadja ezt

A választások tisztaságáról kedden kihívójával vitázva Donald Trump amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a levélszavazás csalásra ad alkalmat, Joe Biden elnökjelölt viszont tagadta ezt.

  • Trump szerint a levélszavazás csalásra ad alkalmat, Biden tagadja ezt

A novemberi elnökválasztás két jelöltje közötti vitában a republikánus Trump konkrét példákat hozott arra, hogy máris előfordultak visszaélések a levélben történő szavazással, például Nyugat-Virginiában, ahol egy postást most vonnak felelősségre, mert manipulált a szavazócédulákkal, vagy Philadelphiában, ahol hétfőn a levélszavazást ellenőrző republikánus szakértőket elzavarták.

A demokrata párti Biden visszautasította ezeket a példákat.

Arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a választás eredményét, Biden igennel válaszolt, Trump pedig szavazásra buzdította a híveit.

Az amerikai elnökjelöltek első vitáján, amelyet kedden este az ohiói Clevelandben tartottak, Donald Trump jelenlegi elnök az új alkotmánybíró-jelölt, Amy Coney Barrett mellett érvelt, Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje viszont megkérdőjelezte a bírójelölés időpontját.

 Trump leszögezte: "megnyertük a választásokat, s ennek vannak következményei". Majd idézte az elhunyt Ruth Bader Ginsburg liberális alkotmánybírót, aki az előző, Barack Obama elnök vezette kormányzat utolsó évében - amikor egy alkotmánybíró elhunyt és a demokraták a választás előtt új bírót jelöltek - azt mondta: egy elnököt nem három vagy három és fél évre választanak, hanem négy évre.

Biden kifogásolta, hogy Barrett abortuszellenes bíró hírében áll, mire Trump visszavágott: "honnan tudja, hogy bíróként mi az álláspontja erről"

A demokrata párti elnökjelölt szerint meg kell várni a választások eredményét az alkotmánybíró-jelöléssel. "Már tartanak a választások" - tette hozzá, utalva arra, hogy egyes tagállamokban már megkezdődött a levélszavazás.

A demokrata párti Joe Biden a helyi idő szerint kedden tartott amerikai elnökjelölti vitán úgy vélte, hogy Donald Trump jelenlegi elnöknek nincs járványstratégiája, a republikánus Trump viszont Barack Obama kormányának járványkezelési hibáira emlékeztetett.

Biden ugyanis annak idején az Obama-kormányzat alelnöke volt. A demokrata párti elnökjelölt felhozta, hogy a koronavírus-járványnak már hatmillió fertőzöttje és 200 ezer halottja van az Egyesült Államokban. "Ennek az embernek nincs programja, ez az ember nem tudja, mit beszél" - állította Biden, aki a vita során csaknem mindig úgy nevezte az elnököt: "ez az ember".

Trump emlékeztetett: februártól lezárta az Egyesült Államok határait, mégpedig először a Kínából érkező utasok előtt, és akkoriban Joe Biden és a demokrata párti politikusok idegengyűlölettel vádolták meg őt ezért.

Biden szerint Trump nem elég okos ahhoz, hogy megbirkózzon a járvánnyal, mire Trump közölte Bidennel: "Joe, benned szemernyi okosság sincs". És idézte, hogy Biden a napokban még azt is elfelejtette, hová járt egyetemre.

Az amerikai választási kampány részeként kedden lefolytatott elnökjelölti vitán a demokrata párti Joe Biden a republikánus Donald Trump elnök adóbevallását, Trump viszont Biden fiának moszkvai és kínai jövedelmeit firtatta.

 A vita műsorvezetője is rákérdezett Trumpnál arra, hogy mennyi adót is fizetett, utalva a The New York Times című lapban megjelent cikkre, amely szerint csak néhány száz dollárt. "Milliókat" - válaszolta Trump. Majd kifejtette, hogy az előző elnök, Barack Obama vezette demokrata párti kormányzat gazdasági, elsősorban adóintézkedései tették lehetővé az adómaximalizálást.

Trump megkérdezte, miért kapott Biden fia, Hunter Biden 3,5 millió dollárt a néhai moszkvai polgármester oligarcha özvegyétől, és vajon mennyi jövedelme származik Kínából. Az elnök ezzel a napokban nyilvánosságra került igazságügyi minisztériumi dokumentumokra utalt, amelyek részletezték Hunter Biden üzleti ügyeit Ukrajnában, Oroszországban és Kínában. Joe Biden álhíreknek minősítette a minisztérium megállapításait.

MTI, Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!