2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Trump és Putyin telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók

Donald Trump amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és más politikusokkal folytatott telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók - jelentette ki Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője vasárnap egy televíziós műsorban.

  • Trump és Putyin telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók

A demokrata párti politikus az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos heti politikai vitaműsorában azt hangoztatta, hogy az általa vezetett bizottság azért akar hozzáférni a telefonbeszélgetések leiratához, mert aggódik amiatt, hogy ezekben Trump veszélybe sodorhatta a nemzetbiztonságot.

"Szerintem itt most rendkívül szükséges megvédeni az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, és megvizsgálni, hogy a világ más vezető politikusaival, különösen a Putyinnal folytatott telefonbeszélgetéseiben szintén aláásta-e nemzetbiztonságunkat azzal, hogy a kampánya számára személyes előnyöket akart" - fogalmazott Schiff. A demokrata párti politikus ezzel a héten kirobbant kiszivárogtatási botrányra utalt, amelyben egy névtelen személy - feltételezések szerint hírszerző - bejelentést tett arról, hogy tudomása szerint az elnök telefonon azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg a demokraták legnagyobb támogatást élvező elnökjelölt-aspiránsa. Az ukrán elnök cáfolta, hogy Donald Trump ezt kérte volna tőle, és miután a Fehér Ház nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetés leiratát, az is kiderült, hogy a kiszivárogtató információi sok vonatkozásban pontatlanok voltak. A botrány következtében a héten lemondott Kurt Volker, az amerikai külügyminisztérium Ukrajnával foglalkozó különmegbízottja.

Adam Schiff - akit Donald Trump lemondásra szólított fel a Twitteren - vasárnap az ABC televíziónak is interjút adott, ebben leszögezte: a képviselőház hírszerzési bizottsága megállapodott a kiszivárogtatóval, hogy megjelenik a bizottság előtti meghallgatáson.

A The New York Times című napilap és a CNN hírtelevízió még péntek éjjel azt jelentette: a Fehér Ház nagyon megszigorította a hozzáférést Donald Trump telefonbeszélgetéseihez, amelyeket Vlagyimir Putyinnal, valamint a szaúd-arábiai királyi ház vezetőivel, köztük Mohamed bin Szalmán trónörökössel folytatott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Magyar Péter testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó Intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!