2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Külföld

Trump: Az amerikai hatóságok a jövő héten megkezdik az illegális migránsok kitoloncolását

Az amerikai hatóságok a jövő héten megkezdik az illegális migránsok millióinak kitoloncolását az Egyesült Államokból - közölte Donald Trump amerikai elnök hétfőn este közzétett Twitter-bejegyzésében.

  • Trump: Az amerikai hatóságok a jövő héten megkezdik az illegális migránsok kitoloncolását

Az elnök közlése szerint a feladatot az amerikai Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) végzi majd. Mint fogalmazott, az illegális bevándorlókat "olyan gyorsan teszik ki majd, amilyen gyorsan bejöttek". Trump részletekkel nem szolgált. Az Egyesült Államokban a becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik. Többségük Mexikóból vagy más közép-amerikai országokból származik. Egyes, demokrata párti politikusok által irányított tagállamokban - mint Kaliforniában vagy New York államban - kifejezetten védelmet élveznek, vagyis ezekben az államokban a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal az illegális migránsok kiutasításában. A Trump-kormányzat június elején megállapodott a mexikói kormánnyal a migráció megfékezéséről annak fejében, hogy Washington felfüggesztette a kilátásba helyezett vámok bevezetését. Az amerikai elnök korábbi bejelentése szerint a Mexikóból származó minden termékre kivetett - kezdetben 5 százalékos - vám minden hónapban 5 százalékponttal tovább emelkedett volna, egészen 25 százalékra, ha a mexikói kormány nem fékezi meg a migrációt. Ez utóbbi beleegyezett, hogy mindaddig gondoskodik a közép-amerikai migránsokról, amíg azok menedékkérelmét az Egyesült Államokban el nem bírálják.

Twitter-bejegyzésében Donald Trump utalt arra is, hogy a közép-amerikai Guatemala szintén készen áll egy migránsegyezmény megkötésére Washingtonnal. E tervezett megállapodás részleteiről eddig sem Washington, sem Guatemalaváros nem nyilatkozott. Az amerikai külügyminisztérium csak azt erősítette meg, hogy az erről szóló tárgyalások pénteken kezdődtek meg Guatemalában.

Hétfőn egyébként az amerikai külügyminisztérium bejelentette: az amerikai kormányzat a migránsválság miatt végleg megvonja az anyagi támogatást Salvadortól, Guatemalától és Hondurastól. A három ország azért nem kapja meg a 2018-as pénzügyi évre megszavazott, összesen 370 millió dolláros segélyt, mert Washington álláspontja szerint vezetőik nem akadályozták meg, hogy országaikból illegális bevándorlók tömegei vágjanak neki a mexikói-amerikai határnak - közölte Morgan Ortagus, a külügyminisztérium szóvivője.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!