2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Trudeau: Az áldozatok most otthon lehetnének a családjaikkal, ha nem nőt volna a feszültség a térségben

A Teherán közelében lelőtt gépen meghalt kanadaiak most otthon lehetnének a családjukkal, ha nem nőtt volna a feszültség a Közel-Keleten - jelentette ki a Global News TV hírtelevíziónak hétfőn adott interjúban Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

  • Trudeau: Az áldozatok most otthon lehetnének a családjaikkal, ha nem nőt volna a feszültség a térségben

A kanadai kormányfő azt is elmondta, hogy nem értesítették előre, hogy az Egyesült Államok likvidálni készül Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz hadosztály nevű különleges egységének vezetőjét, és "nyilvánvalóan" jobban örült volna, ha erről előre tud.

Szulejmáni január 3-án halt meg egy amerikai dróntámadásban Bagdadban, Irán válaszul január 8-án ballisztikus rakétákat lőtt ki Irakban található amerikai célpontokra.

Pár órával később az iráni Forradalmi Gárda légvédelme tévedésből lelőtte az ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó gépét. A repülőn 176-an voltak, köztük 57 kanadai állampolgár. A tragédiát senki sem élte túl.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!