2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Trócsányi ellen nincs kifogás, másoknak tisztázniuk kell magukat

A Hír TV értesülései szerint a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős aspiránsnál mindent rendben talált a testület. Tíz balliberális politikusnál azonban komoly jogi aggályokat fogalmaztak meg.

  • Trócsányi ellen nincs kifogás, másoknak tisztázniuk kell magukat

Az Európai Unió jogi bizottsága véleményezi az Ursula von der Leyen által vezetett 26 tagú testület tagjainak alkalmasságát. Bár a szakbizottsági meghallgatások még el sem kezdődtek, a testület már most 10 biztosjelölt esetében talált jogi aggályokat. Az uniós szomszédság-és bővítéspolitikáért felelős jelölt, Trócsányi László esetélben azonban nem éltek kifogással.

Ellentétben 10 másik biztos-jelölttel, akiknek írásban kell tisztázniuk magukat, miután aggályokat fogalmaztak meg velük kapcsolatban. Köztük van a francia, a litván, a belga, a ciprusi, a román, a portugál, a lengyel, az osztrák, a cseh és a spanyol jelölt is.

A külügyi főképviselői poszt várományosának, a katalán Josep Borrell-nek részvények birtoklása miatt tesznek fel kérdéseket. Hasonló okból ez vár az osztrák, a lengyel és a portugál aspiránsra is.

Az igazságügyi és jogállamisági portfólió jelöltjét, a belga Didier Reynders-t korrupcióval, kenőpénzek elfogadásával és Kongóban folytatott fegyverkereskedelemmel vádolják.

A francia liberális Sylvie Goulard-t pedig fiktív asszisztensi állások ügyében hallgatják meg. A Macron-kabinet első védelmi minisztere azzal, hogy 45 ezer eurót, vagyis több mint 14 millió forintnak megfelelő összeget már visszafizetett az uniós kasszába, gyakorlatilag elismerte érintettségét.

A jelölteknek szeptember végéig kell válaszolniuk a jogi testület felvetéseire, a szakbizottsági meghallgatások ezt követően kezdődnek el.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!