2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Továbbra is magas a menekült bűnelkövetők száma Spanyolországban + videó

Büntetlenül garázdálkodhatnak a migránsok Spanyolországban. A dél-európai ország hatóságai szabadon engedtek egy bevándorlót, aki fenyegetett és szexuálisan molesztált egy szociális gondozót. Egy másikat pedig egy héten belül másodjára vették őrizetbe, mert újabb bűncselekményt követett el. A Hír Televíziót Tóth Brigitta tudósította Spanyolországból.

  • Továbbra is magas a menekült bűnelkövetők száma Spanyolországban + videó

Úgy tűnik, ameddig nem folyik vér, vannak olyan régiók Spanyolországban, ahol nem veszik komolyan az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket, vagy egyszerűen nincs büntetési tétel a BTK-ban arra, amit elkövettek.

Ilyesmi történhetett Katalóniában, ahol a rendőrség hétvégén őrizetbe vett egy algériai kiskorút, aki egy rá felügyelő szociális gondozót fenyegetett és zaklatott szexuálisan. A tini a fiatalkorúak bíróságán tett vallomást, majd a bíró elengedte mindenféle büntetés és óvintézkedés nélkül, úgyhogy az intézet, ahonnan bevitték most attól tart, hogy újra gond lesz vele.

Azért jelentették fel a gyereket, mert először hozzávágott egy tálcát az egyik gondozóhoz, majd a mutatóujjával a nyakára mutatva többször olyan kézmozdulatokkal fenyegetőzött, ami arra utalt, hogy elvágná a torkát. Aztán később konfliktusba került egy másik ott lévő gyerekkel és ugyanannak a gondozónak be kellett avatkoznia ebbe, aminek az lett a következménye, hogy a kiskorú megfogta mindkét mellét, majd ellökte.

A többi dolgozó azt mondta, hogy alig egy hete van náluk ez a fiú és folyamatosan tiszteletlenül bánik a nőkkel, túl közel megy hozzájuk és rendszeresen megfélemlíti őket. A bíróság ennek ellenére küldte vissza hozzájuk, úgyhogy a bántalmazott gondozó most védelmet kért, mert fél.

Nem ez az egyetlen eset, ami arra utal, hogy nem büntetik megfelelően a bűnöző bevándorlókat. A navarrai rendőrség ugyanis hétfőn másodjára tartóztatta le azt a marokkói férfit, aki múlt héten betört egy 80 éves nő és fia házába, kirabolta őket, majd befeküdt az asszony mellé az ágyba, aki végül a talpraesettségének köszönhetően el tudta kergetni. A rendőrök pár órával később őrizetbe vették, de aztán kiderült, hogy valahogyan szabadlábra került, mivel egy újabb rablás helyszínén kellett intézkedni vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!