2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Továbbra is lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Már 35-en vesztették életüket az Egyesült Államok nyugati partvidékén tomboló erdőtüzekben, több tucat ember pedig eltűnt. A hetek óta pusztító lángok már több mint 1 millió hektárnyi területet emésztettek fel. Szakértők szerint a következő napokban sem várható enyhülés.

  • Továbbra is lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Vöröses, sűrű füst lepi el Oregon állam valamennyi városát. A hetek óta tomboló erdőtüzek Kaliforniából már az Egyesült Államok egész nyugati partvidékére is átterjedtek. Több mint tízezer ember kényszerült elhagyni otthonát. A menedékhelyeken a Vörös Kereszt mellett több más szervezet képviselői is segítenek az embereknek feldolgozni a traumát, amit a tűzvész miatt elszenvedtek.

Nem mindenki volt ilyen szerencsés, sokakat elzártak a lángok a külvilágtól, és továbbra is a kimenekítésre várnak. A természeti csapásnak halálos áldozatai is vannak, több tucat embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A tűzvész teljes településeket égetett porig. Szakértők szerint összesen már több mint 1,3 millió hektárnyi terület vált a tűz martalékává. A lángok terjedésének megakadályozása érdekében ráadásul több nagy szolgáltató is lekapcsolta az áramot, ami lakosok ezreit érinti. A sűrű füst miatt pedig a levegő szennyezettségi szintje már napok óta az egészségre veszélyes tartományban van.

Több mit 10 ezer tűzoltó dolgozik nagy erőkkel az oltáson, körülbelül 100 különböző bozóttüzet igyekeznek megfékezni. Az időjárás azonban továbbra sem kedvez a műveleteknek. A szakértők a következő napokra több mint 60 km/órás széllökésekre számítanak a térségben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!