2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Külföld

Továbbra is lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Már 35-en vesztették életüket az Egyesült Államok nyugati partvidékén tomboló erdőtüzekben, több tucat ember pedig eltűnt. A hetek óta pusztító lángok már több mint 1 millió hektárnyi területet emésztettek fel. Szakértők szerint a következő napokban sem várható enyhülés.

  • Továbbra is lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Vöröses, sűrű füst lepi el Oregon állam valamennyi városát. A hetek óta tomboló erdőtüzek Kaliforniából már az Egyesült Államok egész nyugati partvidékére is átterjedtek. Több mint tízezer ember kényszerült elhagyni otthonát. A menedékhelyeken a Vörös Kereszt mellett több más szervezet képviselői is segítenek az embereknek feldolgozni a traumát, amit a tűzvész miatt elszenvedtek.

Nem mindenki volt ilyen szerencsés, sokakat elzártak a lángok a külvilágtól, és továbbra is a kimenekítésre várnak. A természeti csapásnak halálos áldozatai is vannak, több tucat embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A tűzvész teljes településeket égetett porig. Szakértők szerint összesen már több mint 1,3 millió hektárnyi terület vált a tűz martalékává. A lángok terjedésének megakadályozása érdekében ráadásul több nagy szolgáltató is lekapcsolta az áramot, ami lakosok ezreit érinti. A sűrű füst miatt pedig a levegő szennyezettségi szintje már napok óta az egészségre veszélyes tartományban van.

Több mit 10 ezer tűzoltó dolgozik nagy erőkkel az oltáson, körülbelül 100 különböző bozóttüzet igyekeznek megfékezni. Az időjárás azonban továbbra sem kedvez a műveleteknek. A szakértők a következő napokra több mint 60 km/órás széllökésekre számítanak a térségben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!