2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Továbbra is küzdenek a lángokkal Görögországban

Több mint 600 tűzoltó küzdött a lángokkal vasárnap Görögországban helikopterek és repülőgépek támogatásával, több európai ország segítségével a még pusztító három nagyobb erdőtűznél.

  • Továbbra is küzdenek a lángokkal Görögországban

Az elmúlt héten több tucat erdőtűz pusztított Görögországban az erős szelek és a hőség következtében, az időjárási körülmények nehezítik az oltást. Vasárnap országszerte 105 erdőtűz oltásán dolgoztak, közülük 46 szombat és vasárnap este keletkezett - közölte a tűzoltó-parancsnokság.

A hatóságok nyomozást folytatnak az erdőtüzek okának felderítésére, egyes esetekben gyújtogatásra gyanakszanak. Több embert őrizetbe vettek gyújtogatás, illetve hanyagság gyanújával.

Az ország északkeleti részén fekvő Évroszban és Alexandrúpoliszban, ahol a tűzvészek 21 áldozata közül huszan haltak meg, kilencedik napja égett a tűz vasárnap.

Az Európai Unió Kopernikusz éghajlatmegfigyelő programja szerint az erdőtűz 77 ezer hektárnyi terültet pusztított el és 120 aktív tűzfészke volt.

Ferenc pápa vasárnap a hívőkhöz szólva a Szent Péter téren közölte, hogy imájában megemlékezik a Görögország északkeleti részén az utóbbi napokban tomboló tűzvész áldozatairól, és együttérzéséről biztosította a görög népet.

Görögország több európai országtól is segítséget kért. Németország, Svédország, Horvátország és Ciprus repülőket küldött, számos román, francia, cseh, bolgár, albán, szlovák és szerb tűzoltó pedig a földön segít az oltásban.

Május elejétől október végéig tűzvédelmi intézkedések vannak életben Görögországban. A tűzoltóság az intézkedések életbe lépése óta 163 embert vett őrizetbe az előírások megsértése miatt - közölte Pavlosz Marinákisz kormányszóvivő; 118-at hanyagsággal, huszonnégyet pedig gyújtogatással vádolnak. A rendőrség további tizennyolc embert vett őrizetbe.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!