2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Továbbgyűrűzik az adóelkerülési botrány

Több európai ország ellen is uniós eljárás indulhat az egyedi adóelkerülési megállapodások miatt. Az Európai Bizottság elnöke által korábban irányított Luxemburgot már vizsgálják.

Nagy-Britannia, Belgium, Málta és Ciprus ellen is indulhat uniós eljárás az egyedi adóelkerülési megállapodások miatt – írja a Magyar Nemzet az uniós versenyjogi biztos nyilatkozatára hivatkozva. Az érintett országoktól már be is kértek adatokat. A biztos szerint jogsértést követhettek el, ha egyes cégeket engedély nélkül, állami támogatással hoztak kedvezőbb helyzetbe. Hollandia, Írország és Luxemburg ellen már indult ilyen eljárás – utóbbi állam – Jean-Claude Juncker jelenlegi európai bizottsági elnök miniszterelnöksége idején majdnem 600 egyedi adómegállapodást kötött nagyvállalatokkal. Az adatokat azonban vonakodik átadni, ezért a versenyjogi biztos európai bírósági eljárást is kilátásba helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét a jogállamiságról vitáznak az EP képviselők + videó

Ismét a jogállamiságról vitáznak az EP képviselők + videó

Ismét napirenden lesz a jogállamiság az Európai Parlament délután kezdődő, négynapos plenáris ülésén Strasbourgban. A képviselők ezenkívül vitáznak az Unió költségvetési hiányának pótlásáról, biztonsági kérdésekről és a politikai hirdetések átláthatóságáról. A részeltekről Zöldhegyi Katalin küldött tudósítást Brüsszelből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!