2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Külföld

Tovább pusztít a felrobbantott gát mögül kiszabadult víztömeg Ukrajnában

Egy nap alatt már hatalmas pusztítást végzett a Nova Kahovka-i gát felrobbantása következtében elszabadult vízrengeteg. Több ezer embert kellett evakuálni.

  • Tovább pusztít a felrobbantott gát mögül kiszabadult víztömeg Ukrajnában

A vízrengeteg már egy nap alatt óriási pusztítást okozott, már most több települést elárasztott. A lakosság kitelepítése megkezdődött az árvíz sújtotta területekről. Mintegy 4000 embert szállítottak átmeneti szállásokra, humanitárius központokba.

„Hajléktalanok lettünk. Régen egy gyönyörű városban, boldogan éltünk. Aztán ez történt, és el kellett hagynom a városomat. Szerencsére itt befogadnak minket Belgorodban és segítenek. Köszönök nekik mindent!” – mondta egy idős bácsi.

A menedékhelyen ételt, vizet, ruhákat és takarókat adnak a rászorulóknak. A háború miatt a régióban már előre felkészültek egy esetleges humanitárius válságra.

„Mindenre felkészültünk. Nem is tudtunk volna felállítani humanitárius központokat, ha már nem készültünk volna korábban. Ágyakat, ágyneműt vettünk. Őszintén szólva már egy éve készen állunk” – árulta el Valentin Demidov, Belgorod polgármestere.

A szakértők szerint akár nyolcvan települést is elönthet a víz. A katasztrófahelyzet miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa is rendkívüli ülést hívott össze. A világszervezet az ukrán kormánnyal együttműködve áramfejlesztők, víztisztító berendezések és szakemberek küldéséről döntött az árvíz sújtotta régiókba. Az ENSZ azt is felajánlotta, hogy az orosz megszállás alatt álló területekre is segélykonvojokat juttat el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!