2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Tovább eszkalálhatja a háborút a NATO + videó

Ismét több csapást mért Ukrajna-szerte az Orosz Föderáció. Közben a NATO-főtitkár százmilliárd eurós segítségnyújtási alap létrehozását sürgeti. Erre a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója úgy reagált, hogy a szövetség óriási lépésekkel megy a háború felé, azt mondta: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg.

  • Tovább eszkalálhatja a háborút a NATO + videó

Egy nap alatt öt helyen is áttörte az ukrán harcvonalat az orosz hadsereg - közölte legfrissebb hadijelentésében a Föderáció.

Donyeck körzetében pedig tizenegy ukrán ellenrohamot vert vissza. Arról is beszámoltak, hogy a kijevi kormányerők mintegy 800 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan.

Az oroszok emellett Ukrajna-szerte több csapást is végrehajtottak. Infrastrukturális és energetikai létesítményeket, illetve katonai objektumokat támadtak.

Ukrajna további támogatására a NATO-főtitkár százmilliárd eurós alapot hozna létre - erről

Jens Stoltenberg a hét elején az ukrán parlamentben beszélt:
"A júliusi washingtoni csúcstalálkozón a vezetők várhatóan megállapodnak abban, hogy a NATO nagyobb szerepet vállal az Ukrajnának nyújtott biztonsági segítségnyújtás és kiképzés koordinálásában. Úgy vélem, jelentős, többéves pénzügyi kötelezettségvállalásra is szükségünk van e támogatás fenntartásához, hogy demonstráljuk, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatásunk nem rövid távú és ad hoc, hanem hosszú távú és kiszámítható. Ez egyértelmű üzenetet küldene Moszkvának. Nem győzhetnek."

A feszültséget tovább élezte, hogy a lengyel elnök bejelentette, hogy Lengyelország készen áll az atomfegyverek fogadására.

"A világban már világháborús, atomháborús készülődést láthatunk. Sajnos a teljes magyar baloldal háborúpárti, teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferencről, Márky Zay Péterről, magyar Péterről, a Momentumról vagy a Jobbikról van szó mindannyian háborúpártiak, belevinnék Magyarországot ebbe a háborúba. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként világosan elmondta, ha a NATO megy a háborúba, ő is megy és küldene magyar katonákat is az ukrajnai háborúba. Azonban nekünk nem kell a NATO-val együtt mennünk, hiszen a NATO nem egy támadó szövetség, hanem egy védelmi szövetség." - mondta Menczer Tamás.

A nyugati vezetőknek meg kellene nézniük, hogy milyen pusztításokat okozott Nagasakiban és Hiroshimában egy akkori fejlettségű atombomba - jelentette ki Ifj. Lomniczi Zoltán a Hír Televízió Napi aktuális című műsorában. Azt mondta: ma egy ilyen jellegű támadás együtt járhat a nyugati civilizáció megsemmisülésével.

"Tehát itt nem csak arról lenne szó, hogy ha lokálisan egy-két atomtöltetet bevetnének, hogy ennek egy mementója lenne ahogy a két városnak, hanem hogyha az Ön által is említett volument és számadatot összevetjük akkor ez a nyugati civilizáció megsemmisítésének a lehetőségét veti fel. Sajnos ezt ki kel mondani, bármennyire is apokaliptikusnak vagy éppen túlzónak tűnik a kijelentés." - nyilatkozott ifj. Lomniczi Zoltán

A külgazdasági és külügyminiszter is ismételten arra figyelmeztetett, hogy a NATO öles léptekkel halad a korábban közösen felrajzolt vörös vonalak átlépése felé. Véleménye szerint látszanak az atomháborús előkészületek, de a magyar kormány arra összpontosít, hogy hazánk kimaradjon a háborúból.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!