2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Tovább áskálódik az ellenzék Brüsszelben

Ismét elhalasztották a fideszes Hidvéghi Balázs szakbizottsági alelnökségéről szóló szavazást az Európai Parlamentben. Míg a hazai ellenzék az örömét fejezte ki a demokratikusnak nem mondható lépés miatt, az Európai Néppárt parlamenti frakciója azt közölte a Magyar Nemzettel: a szabályok szerint a poszt a néppárthoz, így a Fideszhez tartozik.

  • Tovább áskálódik az ellenzék Brüsszelben

Gyurcsányék meg akarják változtatni a magyar emberek akaratát és a választások eredményét azzal, hogy az európai parlamenti bizottságokban a magyar kormánypárti európai parlamenti képviselők ellen áskálódnak.

A Fidesz–KDNP továbbra is kiáll a magyar emberek érdekei mellett, és valamennyi, a magyar emberek támogatása révén nekünk járó helyért meg fogunk küzdeni – így reagáltak tegnap a kormányzó pártok, miután az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságában (LIBE) ismét elhalasztották a Hidvéghi Balázs alelnökségéről szóló szavazást.

Ismert, az Európai Néppárt a fideszes EP-képviselőt már az új parlamenti ciklus elején a LIBE-bizottság harmadik alelnökének jelölte, azonban a július eleji szavazáson a Zöldek – felrúgva a parlamenti frakciók közötti megállapodást – ellenjelöltet állítottak.

A néppárt részéről ekkor javasolták, hogy halasszák el a voksolást. Az újabb szavazásra ma került volna sor. A szakbizottság egyelőre nem jelölt meg új időpontot, tegnap csupán a voksolás további csúszásáról tájékoztatott.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koa­líció EP-képviselője a Facebook oldalán már tegnap örömét fejezte ki az ismételt halasztás miatt. Mint írta, „a néppárt még rajtvonalhoz sem engedi állni” Hidvéghit. Brüsszelben az ellenzék korábban egy emberként ellenezte a kormánypárti politikusok kulcspozíciókba jutását, azonban a terv felemás módon sikerült, miután a fideszes Deutsch Tamás a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke, Gál Kinga pedig a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnöke lett.

A migráció kérdésével is foglalkozó LIBE-bizottság helyzete valamivel különlegesebb, hiszen itt a leginkább bevándorláspárti a hangulat – ezt korábban épp Hidvéghi Balázs hangoztatta. Úgy tudjuk: a Fidesz–KDNP a továbbiakban is ragaszkodni fog Hidvéghi alelnöki pozíciójához, mondván: a szakbizottságok vezetésének tükröznie kell a politikai erőviszonyokat.

A néppárti frakció is ezt erősítette meg lapunk kérésére. Mint mondták, a továbbiakban is folytatják az egyeztetést a parlamenti frakciókkal, ugyanis a szóban forgó alelnöki poszt a számok alapján a néppárthoz, így a Fideszhez tartozik. – A májusi választások eredményét, illetve az Európai Parlament írott és íratlan működési szabályait tiszteletben kell tartani – tudatták.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Oroszország rakétacsapást mért szerdán a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Krivij Rih városra, az eddigi adatok szerint nyolc ember vesztette életét, és legalább 21-en sérültek meg - közölte az ukrán elnök és a belügyminiszter.
Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdő- és bozóttűze pusztít Cipruson, Páfosz várostól északnyugatra, a tűzoltók repülőgépekkel és helikopterekkel igyekeznek oltani a lángokat, amelyek már több lakóházat is megrongáltak - jelentette szerdán a ciprusi rádió.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!