2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Tornádók Európában, monszun és tájfun Ázsiában

Tornádók pusztítottak Hollandiában és Luxemburgban is. A nagyhercegségben 14-en sérültek meg, közülük 2 ember állapota súlyos. Indiában, Mianmarban és Kínában több százan vesztették életüket az áradások, az esőzések és a sárlavinák következtében. A világ legnépesebb országát minden idők harmadik legerősebb tájfunja érte el.

  • Tornádók Európában, monszun és tájfun Ázsiában

Luxemburgban a viharos szél háztetőket és autókat rongált meg, valamint fákat csavart ki. Egyes helyeken pedig a víz elöntötte az utakat.

Orkán söpört végig Amszterdamon is. A holland nagyvárosban azonban csak kisebb károk keletkeztek.

Indiában a hatóságok 100 ezreket telepítettek ki. A munkálatokba a hadsereg tagjai is bekapcsolódtak. A bajba jutott emberek befogadására ideiglenes szállásokat nyitottak meg.

Mintegy 20 helyről földcsuszamlásokat jelentettek. Két kisebb településre is föld zúdult a hegyekből, amelyek következtében többen eltűntek. Az Indiával szomszédos Mianmarban is özönvízszerű esőt hozott a monszun. Az ország délkeleti részén több mint 30 halottat követelt egy sárlavina.

Kína keleti részét sem kímélte a természet. Az ázsiai országban több tucat halálos áldozatot követelt a Lekima tájfun. A szél százával döntötte romba a házakat, fákat csavart ki gyökerestől és megrongálta a villanyvezetékeket. Az óránkénti 190 kilométeres széllökések miatt 100 millióan maradtak áram nélkül, de sok helyen szünetel az ivóvízellátás is.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Egyre gyűlnek a bizonyítékok, azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden is részt vett fia ügyes-bajos üzleti ügyeiben, noha ezt fia, az ifjabb Biden tagadja. Joe Biden amerikai elnök ellen lassan a végéhez közeledik az alkotmányos felelősségre vonási eljáráshoz szükséges vizsgálat.
Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!