2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Tömegverekedés tört ki a migránsok között egy boszniai befogadóközpontban

Tömegverekedés tört ki szerdán a bosznia-hercegovinai Velika Kladusa befogadóközpontjában, a rendőrség legalább húsz illegális bevándorlót vett őrizetbe a többórás rendzavarást követően - közölte értesülését a helyi sajtó.

  • Tömegverekedés tört ki a migránsok között egy boszniai befogadóközpontban

A verekedésben legalább száz migráns vett részt, a befogadóközpont dolgozói nem tudták megfékezni őket, ezért értesítették a rendőrséget, ám az illegális bevándorlók a hatósági személyekre is rátámadtak, kövekkel és palackokkal dobálták meg, illetve vascsövekkel ütötték őket. A zavargásokban három rendőr megsebesült.

A hatóságok a rend helyreállítását követően is a helyszínen maradtak - közölte Ale Siljdedic rendőrségi szóvivő, majd hozzátette: az elfogottak közül legalább hatot azonnal deportálnak.

A boszniai belbiztonsági hatóságok szerint tavaly mintegy 25 ezer ember érkezett Bosznia-Hercegovinába Ázsiából és Észak-Afrikából Szerbián és Montenegrón keresztül, idén pedig mintegy hétezren léptek a balkáni országba. Közülük mintegy 3500 embert helyeztek el átmeneti befogadó központokban, de sokan a szabad ég alatt élnek és éjszakáznak.

A legtöbb illegális bevándorló és menekült Bihacban és Velika Kadusában van, de a hatóságok szerint a sok menekült túlfeszíti a két város befogadóképességének határát. Velika Kladusában a múlt hét végén tűz ütött ki, ezért a központ egyik szárnya használhatatlanná vált, így a migránsok még szűkebb körülmények között kénytelenek meghúzni magukat.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!