2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Tömegmészárlások az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban nincs helye a gyűlöletnek, az erőszaknak pedig véget kell vetni - jelentette ki az amerikai elnök a hétvégi mészárlások után. A Texas állambeli El Pasóban (El Pászó) szombaton egy fegyveres 20 embert lőtt agyon, 24-et pedig megsebesített. Az ohiói Daytonban 9 embert ölt meg egy másik ámokfutó, és 26-ot megsebesített. Chicagóban 5-en vesztették életüket több lövöldözésben, 42-en kerültek kórházba.

  • Tömegmészárlások az Egyesült Államokban

Fekete hétvégeként vonul az amerikai történelembe a múlt szombat és vasárnap. Két lövöldözésben 29 embert öltek meg Daytonban és El Pasóban. Chicagóban pedig 5-en vesztették életüket több utcai leszámolásban. A Mexikóval határos városban, El Pasóban egy zsúfolt bevásárlóközpontban nyitott tüzet egy ámokfutó szombaton. A 21 éves gyanúsított a feltételezések szerint korábban az interneten közzétett egy dokumentumot, amelyben a támadást a latin-amerikaiak texasi inváziójára adott válaszlépésnek nevezi.

 Az ohiói Daytonban vasárnap egy bárban rendezett vérfürdőt egy férfi, akit a rendőrök agyonlőttek. Chicagóból 5 helyszínről jelentettek lövöldözést szintén vasárnap. Donald Trump elnök szerint nincs olyan ok, amellyel igazolni lehet ártatlan emberek meggyilkolását. Szavai szerint az Egyesült Államokban nincs helye a gyűlöletnek, az erőszaknak pedig véget kell vetni.

"Mindenekelőtt szeretném kifejezni együttérzésemet az elhunytak hozzátartózóinak. Fogadja minden érintett személy részvétemet. Hihetetlen események történtek, amelyek elszomorítanak bennünket. Köszönettel tartozom a rendőrség munkatársainak, akik gyorsan és hatékonyan cselekedtek. Gratulálok nekik, ha ők nincsenek a helyzet magaslatán több áldozata lehetett volna a vérengzéseknek" - közölte az elnök. 

A brutális akciókat követően az Egyesült Államokban politikai nyilatkozatháború vette kezdetét. A demokraták a kormányzó republikánusokat tették felelőssé a vérengzésekért.

"Nézzék meg az elnök urat. Személyében egy olyan ember viseli a legmagasabb hivatalt az országban, aki az első hivatalos beszédében a mexikói bevándorlókat erőszaktevőnek és bűnözőnek nevezte. Ő az, aki az országunk felé tartó karavánokra és menedékkérőkre állatokként és fertőzésként hivatkozott" - nyilatkozta a demokrata elnök-aspiráns.

A tömeggyilkosságok nyomán az Egyesült Államokban újra felerősödtek azok a hangok, amelyek a fegyvertartási szabályok szigorítását követelik. Hivatalos források megerősítették, hogy a Daytonban lövöldöző férfi legálisan vásárolta félautomata fegyverét.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!