2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Tombol a nyár: Világszerte elviselhetetlen a kánikula

Az Egyesült Államokban is tombol a nyár. A kaliforniai Halál Völgyében 56 fokot mértek.

  • Tombol a nyár: Világszerte elviselhetetlen a kánikula

Eközben Európában is tikkasztó a hőség, emiatt Rómában le kellett állítani az építkezéseket is.

A szomszédos Horvátországban is elviselhetetlen a forróság: a kánikula elől a legtöbben légkondicionált helyiségekbe menekülnek, de van aki a szabadban dolgozik.

Az Adriai-tenger másik oldalán, Olaszországban sem könnyebb a helyzet. Szardínia szigetén napokon belül az európai melegrekord is megdőlhet. A fővárosban, Rómában pedig élhetetlen a kánikula, leállították az építkezéseket is. A tűző nap elől a turisták próbálnak árnyékba menekülni.

A kaliforniai Halál Völgyében pedig karnyújtásnyira került a világszintű melegrekord is. Ez a helyi hőmérő szerint a forróság át is lépte 133 Fahrenheitet, azaz 56 celsius fokot, a hivatalos adatok azonban némileg alacsonyabbnak bizonyultak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!