2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Tombol a forróság Spanyolországban + videó

Tombol a forróság Spanyolországban. Pár napon belül a második hőhullám érte el a dél-európai országot, amelynek több pontján a 45 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

  • Tombol a forróság Spanyolországban + videó

Alig ért véget a nyár első igazi hőhulláma, máris megérkezett a következő. Szinte a teljes országban riasztást adott ki mától a meteorológiai szolgálat az extrém meleg miatt. Az ország középső és déli részein lehetnek olyan települések a következő napokban, ahol 45 fok fölé melegszik a levegő, amit aztán trópusi éjszakák követnek majd, 30 fok körüli hőmérséklettel, úgyhogy felüdüléssel aligha lehet számolni.

Spanyolországban ebben az időszakban ráadásul sűrűn fordulnak elő pusztító erdőtüzek, úgyhogy ezzel kapcsolatban is kiadták a szélsőséges veszélyre figyelmeztető riasztást, ezt is gyakorlatilag az egész országban, mert csak az északi partszakaszokat nem fenyegeti természeti katasztrófa. Viszont szinte rögtön a figyelmeztetés után ki is gyulladt az erdő több régióban. A kormány szerda délelőtt küldött hat repülőgépet Huesca tartományba, hogy segítsenek eloltani egy súlyos erdőtüzet. De kedden délen, az egyik málagai falu mellett is kigyulladt egy erdős-bozótos terület, az is aktív még, de már legalább körbe tudták keríteni. Húsz lakót kellett evakuálni elővigyázatosságból és 170 tűzoltó dolgozott éjjel azon, hogy elkerülje még több környékbeli település kiürítését.

Itt a la riojai Haroban tűzveszély szerencsére nincs, viszont már délelőtt tele volt a helyi strand, amit mögöttem láthatnak a HírTV nézői. Nagyon forró, szinte éget a levegő, úgyhogy a helyiek vagy ide menekülnek hűsölni vagy otthon maradnak a klímás lakásban, amit kifejezetten kérnek is egyébként a meteorolgóusok, mivel nagyon veszélyes most kint tartózkodni hosszú ideig a tűző napon. A cégek is leállították például a kültéren dolgozók munkáját ezekre a napokra, hogy nehogy hőgutát kapjanak.

A meteorológusok közben azt mondják, hogy a legrosszabb még csak most jön, mivel nagyon úgy tűnik, hogy augusztusban három egymást követő héten a mostanihoz hasonló, stabil forrósággal kell számolni az északi régiók kivételével szinte mindenhol, hűsítő záporok pedig egyáltalán nincsenek kilátásban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!